Izvor: Tanjug | Petak, 22.02.2019.| 17:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Milica Đurić-Jovičić nova direktorka Fonda za nauku

Ilustracija (Foto: ESB Professional/shutterstock.com)
Vlada Srbija imenovala je Milicu Đurić-Jovičić za v.d. direktorku Fonda za nauku, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Milica Đurić-Jovičić je doktor nauka elektrotehnike i računarstva, a poslednje četiri godine je bila direktorka Inovacionog centra Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, prenosi Tanjug.

Đurić-Jovičić ima više od deset godina iskustva naučno-istraživačkog rada u oblastima biomedicinskog inženjerstva i informacionih tehnologija.

Učestvovala je u koordinaciji domaćih i međunarodnih naučno-istraživačkih projekata, kao i saradnju sa privredom u Srbiji i širom sveta.

Tokom mandata u Inovacionom centru, Đurić-Jovičić je realizovala multidisciplinarne projekte koji povezuju nauku i privredu i doprinose razvoju društva kroz inovacije i nova tehnološka rešenja.

Autor je velikog broja naučnih radova u vrhunskim međunarodnim časopisima, kao i recenzent međunarodnih časopisa i projekata.

Zakon o Fondu za nauku donet je u decembru prošle godine, a cilj osnivanja Fonda je finansiranje naučno-istraživačkih projekata zasnovano na izvrsnosti i kvalitetu.

Na taj način pruža se podrška razvoju naše nauke i podiže se nivo njene konkurentnosti na globalnom nivou, dodaje se u saopštenju.

Jedan od ciljeva Fonda biće i povezivanje nauke i privrede i podrška transferu tehnologije.

Poseban program Fonda odnosiće se na podršku zaposlenima u nauci, sa posebnim osvrtom na mlade istraživače, dodaje se u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.