Izvor: eKapija | Nedelja, 24.02.2019.| 15:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ognjen Kisin proglašen za EY Brzorastućeg preduzetnika godine

Sa dodele priznanja EY Preduzetnika godine
U okviru prestižnog izbora za EY Preduzetnika godine 2018, priznanje u kategoriji EY Brzorastući Preduzetnik godine pripalo je Ognjenu Kisinu, vlasniku građevinske kompanije Konstruktor iz Beograda.

Ova kompanija je konstantno rasla tokom proteklih 15 godina, a prosečna stopa u prethodne tri godine bila je 37%, dok je u prethodne dve godine rast iznosio čak 72,9%.

- Do značajnije ekspanzije je došlo uporedo sa oporavkom i rastom celokupnog građevinskog tržišta u Srbiji i sa masovnijim dolaskom stranih investitora. Inače, mi smo pobornici kontrolisanog rasta koji kompanija kvalitetno može da isprati raspoloživim kapacitetima - istakao je Ognjen Kisin u razgovoru za eKapiju.

On dodaje da su poslovni rezultati Konstruktora veoma dobri, a samo tokom protekle tri godine kompanija je izgradila više od 30 veoma zahtevnih i velikih objekata za renomirane domaće i strane partnere.

- Ono što nam je podjednako važno jeste da je u tom periodu građeno i do sedam objekata u kontinuitetu za jednog istog investitora, što je jedna od poslovnih strategija Konstruktor Grupe - ponovno angažovanje investitora.

Krajem prošle godine Konstruktor je proglašen i za najboljeg izvođača radova u 2018, a dodeljena im je i nagrada "Zlatna gazela Srbije".

- Težimo uspesima i ostvarujemo ih, ali veoma smo zadovoljni kada neko sa strane, mimo nas, stručnom analitikom to utvrdi i dodeli nam ovakve vrste priznanja. Nagrade još više dobijaju na značaju činjenicom da ih dodeljuju vodeće kompanije za analitiku rejtinga u privredi, kao i najuspešnije revizorske kompanije, odnosno žiri sastavljen od renomiranih članova. Kako meni, tako i svim zaposlenima Konstruktor Grupe priznanja ovakve vrste predstavljaju dodatnu satisfakciju, a sasvim je jasno da je to nagrada svih zaposlenih zajedno koji su u godinama iza sebe ostavili više od 200 uspešno izgrađenih objekata širom regiona - zaključuje Ognjen Kisin.

Za nagradu EY Preduzetnik godine bila su prijavljena 33 kandidata iz 27 kompanija u Srbiji. Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na međunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.