NavMenu

Sremska Mitrovica braniće se panelima od poplava

Izvor: gradjevinarstvo.rs Četvrtak, 21.02.2019. 17:23
Komentari
Podeli
Mobilna brana u Novom SaduMobilna brana u Novom Sadu
Raspisan je tender za uređenje obaloutvrde reke Save kod Sremske Mitrovice. Grad će se od visokih voda braniti montažnim panelima, a radovi predviđaju i rekonstrukciju Savskog keja u dužini od 1.057 metara. Vrednost radova je oko 1,5 mil EUR i očekuje se da počnu ove godine.

- Radi se nasip na Drenovcu koji je zaštita za Šabac, radi se na Banovom brodu između Banovog Polja i Ravnja i radiće se rekonstrukcija Savskog keja od Starog mosta do Kapetanije u Sremskoj Mitrovici. Izvor finansiranja su Vlada Republike Srbije i Svetska banka. Na ovaj način uoči petogodišnjice poplava iz 2014. pokušavamo da zaštitimo naša dobra nizvodno od granice sa Hrvatskom - rekao je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović

On je podsetio da Hrvatska i BiH dižu svoje nasipe i brane, i dodao da je stoga "normalno da i Srbija to radi na čitavoj dužni toka reke Save".

- Reka će se braniti zaštitnim panelima koji će biti od 1,2 do 1,8 metara u odnosu na sadašnje kote keja i na taj način će se grad zaštiti od hiljadugodišnjih voda - pojasnio je Nedimović.

Istakao je da je urađena i projektna dokumentacija i za rekonstrukciju obaloutvrde Save na mačvanskoj strani i to je sledeća faza u kojoj će država učestovati finansijskim sredstvima.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader kaže da su pokretni brzomontirajući paneli efikasni i finansijski isplativi na duži vremenski period. Pored toga, oni su bezbedniji i garantuju da ne može doći do prodora vode.

- Pored postavljanja panela, u projekat rekonstrukcije keja ubačeno i novo popločavanje nasipa tartanom i behatonom, a postaviće se i novi mobilijar i nova rasveta - rekao je Sanader.

Tender traje 60 dana, procedure Svetske banke su rigorozno, a za pretpostaviti je da će radovi biti započeti, a možda i okončani ove godine. Pored toga, napraviće se i objekat za smeštaj panela u VP "Sava".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.