Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.02.2019.| 16:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Merkur Fashion iz Ivanjice otvara tekstilni pogon u Srebrenici 11. marta

Ilustracija (Foto: alexandre zveiger/shutterstock.com)
Firma Merkur Fashion iz Ivanjice u Srbiji, otvoriće tekstilni pogon u Srebrenici na Dan opštine, 11. marta, dogovor je investitora i predstavnika Opštine Srebrenica.

Objekat bivše zgrade Vezionice je u završenoj fazi rekonstrukcije, a njegovo otvaranje najavljeno je krajem januara, ali je zbog niskih temperatura i otežanih radova na obnovi objekta odlučeno da će pogon biti svečano otvoren 11. marta, javio je portal eSrebrenica.

U narednim danima biće instalirana oprema koju je obezbedila firma Merkur Fashion, a za početak biće zaposleno oko 40 radnika, sa tendencijom povećanja na oko 80.

Prošle godine završena je selekcija kandidata koji će dobiti posao u ovom pogonu.

Vlada Republike Srpske prošle godine je za Srebrenicu obezbijedila 800.000 KM (400.000 EUR) od čega je 350.000 KM (175.000 EUR) za sanaciju pogona Vezionica koji će biti izdat pomenutoj firmi.

- Sredstva od 350.000 KM predviđena su za rekonstrukciju objekata bivše Vezionice u kojima je predviđeno otvaranje novih proizvodnih pogona za zainteresovane investitore - rekao je načelnik Srebrenice Mladen Grujičić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.