Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.02.2019.| 13:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Godišnji sastanak EBRD-a u Sarajevu prilika za predstavljanje novih investicija

Ove godine Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) održaće u Sarajevu svoj godišnji sastanak i biznis forum, što je rezultat uspešne aplikacije lokalnih vlasti. Ovaj sastanak je najvažniji događaj u godišnjem poslovanju EBRD-a i kombinuje okupljanje članova Upravnog odbora, kao najvišeg tela u EBRD-u za donošenje odluka, i biznis forum.

Glavna tema ovogodišnjeg poslovnog foruma jeste "Povezivanje ekonomija za jači rast". Program foruma pokriće širok raspon tema od važnosti za sve regione u kojima EBRD posluje: migracije, turizam, digitalizaciju i mega-trendove koji oblikuju našu budućnost, a biće diskusije i o regionalnim temama sa fokusom na prilike za investiranje na Zapadnom Balkanu.

Godišnji sastanak i biznis forum EBRD-a takođe podrazumeva brojne povezane događaje i poslovne diskusije posvećene mogućnostima za investicije u Bosni i Hercegovini i drugim zemljama u kojima EBRD posluje.

Svi detalji i najnovije informacije o ovogodišnjem sastanku i biznis forumu EBRD-a, kao i uputstva za registraciju, dostupni su onlajn.

EBRD je multilateralna finansijska institucija koja podržava tranziciju ka tržišnim ekonomijama i razvoj otvorenih i održivih ekonomija zasnovanih na privatnom sektoru kroz investicije i sprovođenje politika. U projektima koje podržava, EBRD investira direktno ili u saradnji sa privatnim sektorom. Ova banka je takođe jedna od prvih koja je podržala tranziciju ka zelenim ekonomijama.

EBRD trenutno investira u 38 ekonomija na tri kontinenta. Njene ukupne investicije u privredu iznosile su više od 130 mlrd EUR na kraju 2018. Investirano je u više od 5.300 projekata, od kojih 79% u privatnom sektoru.

Godišnji sastanak i biznis forum EBRD-a, koji banka organizuje u saradnji sa zemljom domaćinom, tradicionalno okuplja više of 2.000 predstavnika državnih vlada, kompanija, institucija, civilnog društva, skupova stručnjaka (think-tank organizacija) i medija. Ovaj događaj pruža jedinstvenu priliku za povezivanje, a zemlji domaćinu služi kao platforma sa koje se predstavlja međunarodnoj publici.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.