Izvor: eKapija | Četvrtak, 21.02.2019.| 11:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ko će biti EY Preduzetnik godine u Srbiji za 2018?

Revizorsko-konsultantska kompanija EY (Ernst & Young) danas će po sedmi put u Srbiji dodeliti nagradu EY Preduzetnik godine. Ovo priznanje se na globalnom nivou dodeljuje već 30 godina, a nacionalni pobednik predstavljaće našu zemlju u Monte Karlu, gde će u junu 2019. godine biti dodeljena nagrada za EY Svetskog Preduzetnika godine. U ovogodišnjem izboru učestvuju čak 33 kandidata koji dolaze iz 27 kompanija i posluju u deset različitih industrija, a zapošljavaju 2.000 ljudi.

Pored glavne nagrade nezavisni žiri će izabrati i pobednike u potkategorijama EY Inovativni Preduzetnik godine i EY Brzorastući Preduzetnik godine. Kriterijumi po kojima se bira pobednik su preduzetnički duh, finansijski pokazatelji, strategijsko usmerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Članovi ovogodišnjeg nezavisnog žirija su Darko Budeč, osnivač i vlasnik kompanije BUCK, prvi nosilac priznanja EY Preduzetnik godine i ambasador brenda EY Preduzetnik godine (predsednik žirija), Ljiljana Živković Karaklajić, vlasnik kompanije D-Express i EY Brzorastući Preduzetnik godine 2014, Mila Litvinjenko, osnivač i vlasnik kompanije Aura i finalista programa EY Preduzetnik godine 2012, Goran Kovačević, osnivač i vlasnik kompanije Gomex, finalista programa EY Preduzetnik godine 2013, i Edvard Jakopin, profesor na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i dugogodišnji saradnik u Ministarstvu privrede Republike Srbija.

Generalni sponzor programa EY Preduzetnik godine i ove godine je ProCredit banka, jedina nemačka banka u Srbiji, sa razvojnom orijentacijom i primarnim fokusom na podršku malih i srednjih preduzeća i poljoprivrede. Takođe, program je podržan od strane Ministarstva privrede Republike Srbije, Radio-televizije Srbije, magazina Biznis & Finansije i poslovnog portala eKapija.

Kompanije koje se ove godine takmiče za titulu EY Preduzetnika godine samo tokom prethodne godine ostvarile su ukupne poslovne prihode veće od 23 milijarde dinara.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.