Izvor: Danas | Četvrtak, 21.02.2019.| 15:30
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija Sigit Srbija iz Kragujevca pravi delove za Porsche - Saradnja vredna i do 5 mil EUR godišnje

Novi porsche carrera 911 (Foto: YouTube/screenshot)
Kompanija Sigit (Sidžit) Srbija, sa sedištem u Kragujevcu, uspostavila je saradnju sa poznatim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porše (Porsche), i već od aprila počeće proizvodnju delova od plastike za ugradnju u najnovije Poršeove modele.

Predsednik kompanije Sigit Srbija Davor Veličkovski za Danas je rekao da će u toj kompaniji u aprilu početi proizvodnja delova za Poršeove modele – carrera 911, džip KN, kao i za novi automobil na električni pogon.

– Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porše treba da dostigne vrednost od 3 do 5 mil EUR. Očekujemo, naravno, da će obim i vrednost saradnje sa Poršeom u narednim godinama da raste. Istovremeno, siguran sam da će u narednom periodu početi da raste i obim naše saradnje sa Fijatom, koji je naš glavni partner - ističe Veličkovski.

Davor Veličkovski, koji je i član Upravnog odbora Sigit grupe, sa sedištem u Torinu, kaže da očekuje da će naredna godina da bude odskočna daska kad je dalji razvoj domaće automobilske industrije u pitanju. Tim pre što Fiat u Kragujevcu "ne može da stoji sa ovim brojem proizvedenih automobila", pa je realno očekivati dolazak novog modela.

Sigit grupa je, inače, glavni Fiatov snabdevač delovima od plastike na globalnom nivou. Pored Fiata, Sigit sarađuje i sa Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim svetskim automobilskim kompanijama. Fabrika u Kragujevcu ima oko 220 zaposlenih, i jedna je od najboljih u Sigit grupi.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.