Izvor: Tanjug | Sreda, 20.02.2019.| 11:34
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanijama pod istragom biće zabranjen izvoz poljoprivrednih proizvoda

(Foto: Suzana Obradović)
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije saopštilo je da će kompanijama koje su predmet istrage zbog sumnje u zloupotrebe do okončanja procesa biti onemogućen dalji izvoz poljoprivrednih proizvoda u Rusiju i na druga tržišta.

- Poslednja zajednička akcija Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih nadležnih službi u kojoj je uhapšeno 59 osoba je nastavak totalne i beskompromisne borbe protiv svih koji ugrožavaju nacionalne interese i privilegovan položaj Srbije na najznačajnijim svetskim tržištima, među kojima je i tržište Carinskog saveza, odnosno Ruske Federacije - navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da je ta akcija deo sveukupnih napora "da se na prvom mestu zaštiti svaki pošteni poljoprivredni proizvođač, ali i građanin Srbije kroz očuvanje sistema bezbednosti hrane".

MUP je ranije danas saopštio da je uhapšeno 59 osoba osumnjičenih da su uvozili voće iz Grčke, pravili za njega lažnu dokumentaciju i potom ga, kao proizvode srpskog porekla, prodavali na tržištu Rusije.

Ministarstvo poljoprivrede je podsetilo da je pre dva meseca privedeno više od 80 lica takođe zbog krijumčarenja voća na tržište Carinskog saveza. U tom periodu je zaplenjeno oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapšeno pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u nabavci tog mesa sa namerom da ga plasiraju na domaće tržište.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.