Izvor: Jugmedia | Sreda, 20.02.2019.| 10:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za rekonstrukciju puta Leskovac-Vlasotince 2 mil EUR - Radovi počinju u junu

Ilustracija (Foto: Alison Hancock/shutterstock.com)
Za najmanje dva meseca počeće radovi na kompletnoj rekonstrukciji puta od Leskovca do Vlasotinca, odnosno, od pružnog prelaza u Ulici Sime Pogačarevića do metalnog mosta na Južnoj Moravi, a novac za ovu kapitalnu investiciju obezbedilo je preduzeće Putevi Srbije u iznosu od 240 miliona dinara, saznaje Jugmedia.

Reč je pojačanom održavanju državnog puta Prvog B reda, dugačkom 6,5 kilometara, gde se obuhvata i petlja za novi autoput.

Povoljniji ponuđač je već izabran na tenderu, sledi ugovor, zatim se čeka na eventualne žalbe, a u JP Direkciji u urbanizam koja je pomagala u pripremi projekta, nadaju se da bi radovi trebalo da krenu negde početkom juna meseca.

Ova deonica puta je u veoma lošem stanju, posebno deo na ulazu u Leskovac, gde se nekada nalazila industrijska zona i vojna kasarna, budući da je kolovoz od kocke, stare blizu 70 godina, pun rupa i zakrpa.

Vlasotinčani su, inače, svoju deonicu do mosta rekonstruisali pre desetak godina, u vreme kada je predsednik opštine bio Boško Stančić, a na kolovozu ni danas nema vidljivih znakova popuštanja, a ni rupa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.