Izvor: Promo | Sreda, 20.02.2019.| 09:11
Izdvojite članak Odštampajte vest

Prijave za MBA stipendije vodeće poslovne škole Jugoistočne Evrope do 31. marta

COTRUGLI Business School, vodeća poslovna škola u regiji, i ove godine dodeljuje Executive MBA i MBA stipendije (E/MBA) ambicioznim poslovnim ljudima koji ulažu u svoju budućnost sticanjem novih znanja i kvalitetne mreže kontakata.

Ako želite široku mrežu internacionalnih kontakata, da učite od svetski poznatih predavača, razmenjujete iskustva i znanja sa drugim poslovnim ljudima, kao i napredak u karijeri, ovo je sjajna prilika da upišete internacionalno akreditovan MBA program na vodećoj poslovnoj školi Jugoistočne Evrope.

Pored Srbije, trenutno je u toku stipendijski proces na tržištima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske i Rumunije.

Zašto MBA?

MBA program (Master of Business Administration) je najviši oblik poslovne edukacije. Studenti COTRUGLI poslovne škole, kao najveću prednost MBA programa ističu promenu u načinu razmišljanja, koja je ključni faktor za bolje donošenje odluka i napredak u karijeri, a celokupan doživljaj sa programa kao iskustvo koje im je promenilo život.

Zašto COTRUGLI?

COTRUGLI poslovna škola je svrstana među 2% međunarodno AMBA (Association of MBA's) akreditovanih poslovnih škola u svetu, kao što su INSEAD, IMD, ESCP... Okuplja uspešne i perspektivne polaznike, kao i priznate međunarodne predavače i stručnjake. Alumni zajednica broji više od 2.000 pojedinaca, što je čini najvećom poslovnom mrežom u Jugoistočnoj Evropi.

COTRUGLI studenti imaju prosečno 5 godina (MBA) i 12 godina (EMBA) radnog iskustva. Program je dizajniran da zahteva minimalno odsustvo sa posla, a strukutura polaznika, u odnosu na pozicije sa kojih dolaze, govori da je više od 70% njih na rukovodećim pozicijama u većim ili manjim organizacijama, bilo kao direktori kompanija i sektora ili kao samostalni preduzetnici. Polaznici programa su stručnjaci iz različitih industrija, kao što su: IT, farmaceutska, automobilska, građevinska, telekomunikaciona, finansijska, FMCG...

Kako se prijaviti za stipendije?

COTRUGLI ove godine dodeljuje po četiri polovične MBA i EMBA stipendije, kao i stipendije od 30% učesnicima koji se najbolje pokažu tokom stipendijskog procesa. Ako ste stekli relevantno radno iskustvo, imate fakultetsku diplomu i govorite engleski jezik, možete se prijaviti za E/MBA stipendije. Prijave traju do 31. marta 2019. godine.


ISKUSTVA COTRUGLI POLAZNIKA

Ivan Milutinović, Optimize Services Manager za Italiju i Jugoistočni Mediteran u Ericssonu, kaže da je "COTRUGLI izvanredno iskustvo"!

- Omogućilo mi je kontakt sa sjajnim, svetski poznatim predavačima i studentima, poslovnim ljudima iz regiona, što je proširilo moje vidike. Naučio sam da prihvatim izazove, budem inspirisan i inspirišem druge, verujem i ostvarim, budem željan novih znanja i da svaki dan težim da napravim razliku. Da budem fokusiran na rešenje, gradim i negujem mrežu kontakata, da nađem u sebi ono što me pokreće, da pronađem svoju strast i pratim je.

Jasmina Koprivica, direktorka web portala B92.net, ističe da joj je školovanje na EMBA programu COTRUGLI poslovne škole pomoglo da unapredi svoja znanja i veštine i da proširi poslovne perspektive.

- EMBA program daje brojne alate za lakše savlađivanje izazova u poslu, pruža mogućnost umrežavanja sa profesionalcima iz različitih industrija, neguje timski rad i okuplja izuzetne predavače iz celog sveta. Posebno bih istakla aktivnosti Alumni kluba koji okuplja brojne generacije polaznika i pomaže da se kroz mrežu saradnika ojačaju poslovne ideje i stvore neke buduće.

Ivan Koen, Director Legal and Compliance, International u Merck & Co, navodi da mu je COTRUGLI poslovna škola pružila nova znanja i uvide u oblasti koje ranije nisam poznavao.

- Nove veštine su me transformisale u osobu koja nije samo ekspert u svojoj oblasti, već "all around" osobu koja može aktivno da učestvuje u poslovnim diskusijama i da doprinos koji nije vezan samo za pravo i regulativu. Moji saradnici i pretpostavljeni su i te kako primetili ovu transformaciju, a tek sam na polovini programa!

Zorana Milidrag, regionalni eCommerce direktor u Sport Visionu, smatra da je prednost COTRUGLI EMBA što, za razliku od drugih, prati trendove u modernom biznisu i u skladu sa tim, dopunjuje izbor modula.

- Pored aktuelnih edukativnih tema, sve module drže profesori koji se aktivno bave i biznisom i u mogućnosti su da prenesu sveža iskustva. S druge strane, internacionalne grupe, kakve su generacije na EMBA programu, tokom interaktivnih modula vam daju uvid u poslovno okruženje i iskustva iz šireg regiona. Ukoliko želite da vaše profesionalno iskustvo proširite izvan granica naše zemlje, ove dve godine biće za vas neprocenjivo iskustvo.

Kenan Kekić, izvršni direktor u Eurofarm Centru - Private Health Care Group, zaključuje da su njegova očekivanja od programa apsolutno ispunjena.

- Tokom prve godine studija dobio sam novi posao, sa mnogo boljim uslovima, i ne samo to već i nova znanja, regionalnu mrežu kontakata i divne trenutke. Iskreno preporučujem COTRUGLI Executive MBA program.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.