Izvor: eKapija | Utorak, 19.02.2019.| 16:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srebrni medved 69. Berlinala rediteljki filma "Bio sam kod kuće, ali" - Premijera 3. marta u Kombank dvorani

(Foto: d13/shutterstock.com)
Na ovogodišnjem 69. međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu nemačka rediteljka Angela Šanelec (Angela Schanelec) osvojila je nagradu "Srebrni medved," u kategoriji za najbolju režiju, za film "Bio sam kod kuće, ali…"

Drama, nastala u nemačko-srpskoj koprodukciji, premijerno će biti prikazana domaćoj publici na FEST-u, 3. marta, u Kombank dvorani, a kasnije će se naći i u bioskopskoj distribuciji.

Dečak Filip (Jakob Lassalle), trinaestogodišnji osnovac nestao je na nekoliko dana bez traga. Film počinje njegovim pojavljivanjem u školskom dvorištu, kada svi primećuju da se čudno ponaša i da neuredno izgleda. Njegova majka i učiteljica veruju da ono što je on tražio u šumi jeste blizina sa prirodom i smrću, izazvano nedavnim gubitkom njegovog oca. Ipak dečakovo ponašanje demantuje ono što se do sada uzimalo kao zdravo za gotovo.

Rediteljka i scenarstkinja filma Angela Šanelec rekla je o filmu: - Nisam imala određeni cilj, kao ni razmišljanje kako bi bilo najbolje da ga dosegnem. Pisala sam jednu situaciju za drugom, išla sam korak po korak. Likovi u filmu su povezani jedni sa drugima, tako da posmatrajući jedan možete da shvatite suštinu drugog lika.

U ostalim ulogama: Maren Eggert, Marcel Kohler, Wolfgang Michael, Dane Komljen, Jelena Kuljić i drugi.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.