Izvor: Novosti | Utorak, 19.02.2019.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Rusi traže srpski džins, hranu i kamiondžije

Velikom investicionom forumu koji je održan u Sočiju je prisustvovala i privredno-politička delegacija iz Raške oblasti koju je predvodio gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, pišu Novosti.

Tokom trajanja manifestacije kojoj je, osim predsednika Rusije Vladimira Putina, prisustvovao i premijer Dmitrij Medvedev, te čelni ljudi još nekih država, delegacija iz Raške oblasti se upoznala sa mogućnostima plasmana proizvoda iz ovog dela Srbije na veliko rusko tržište.

- Razgovarali smo sa mnoštvom gubernatora, uspešnih privrednika, uvoznika i gradonačelnika iz čitave Rusije, te zajednički konstatovali da najviše šansi na ovom tržištu imaju novopazarski džins, koji se tamo već uspešno plasira, ali i obuća, pa i zdrava hrana sa Peštera. Na ruskom tržištu će se uskoro oprobati i naši građevinari, a posla ima i za oko 2.000 kamiona iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina - prenosi Biševac.

On je naglasio da je učešće delegacije Raške oblasti na skupu u Sočiju organizovala kompanija ALK, te da im je bila dragocena pomoć narodnog poslanika i jednog od vlasnika kompanije "Braća Karić" - Dragomira Karića.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.