NavMenu

Opština Lučani dobija 300 miliona dinara za puteve prvog i drugog reda

Izvor: Glas zapadne Srbije Utorak, 19.02.2019. 14:33
Komentari
Podeli
(Foto: mariait/shutterstock.com)
Predsednik opštine Lučani Milivoje Dolović je na današnjem sastanku sa ministarkom Zoranom Mihajlović i njenim saradnicima razgovarao o pomoći ministarstva saobraćaja i JP Putevi Srbije u izgradnju opštinskih puteva prvog i drugog reda.

Prema njegovim rečima dogovorena je dalja saradnja, a u toku ove godine od ministarstva će Opština moći da očekuje još oko 300 miliona dinara.

- Tokom prošle godine u opštinu se slilo više od 150 miliona dinara, a moram napomenuti da na teritoriji lučanske opštine ima 180 kilometara puteva prvog i drugog reda koji su građeni u periodu između 1972. i 1984. godine i došlo je do momenta da svi oni zahtevaju veće infrastrukturno održavanje - objasnio je Dolović.

Na sastanku je, takođe, bilo reči i o početku izgradnje deonice autroputa ka Požegi koja prolazi kroz opštinu Lučani.

- Razgovarali smo o o obavezama opštine Lučani koja za početak treba da da odradi postupak privremene a zatim i trajne eksproprijacije - kazao je Dolović i dodao da opština Lučani i odeljenje za urbanizam u potpunosti stoje na raspolaganju Putevima Srbije imajući u vidu da su oni investitori na čitavom projektu.

- Ne bi želeli da zbog neke naše greške dođe do bilo kakvog kašnjenja u samoj dinamici izvođenja radova. Za sada to funkcioniše sve kako treba, a mi ćemo kao lokalna samouprava u narednom periodu na nekih 35 hektara posle privremene sprovesti trajnu eksproprijaciju tog zemljišta od privatnih lica imajući u vidu da će se na tom zemljištu nalaziti nova industrijska zona u opštini Lučani - kazao je prvi čovek opštine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.