Izvor: Aviatica | Utorak, 19.02.2019.| 12:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Mađarski Ronan Air počinje da leti sredinom 2019, među prvim destinacijama i Beograd

Mađarska start-up aviokompanija Ronan Air koja sredinom 2019. planira početak saobraćaja potvrdila je za sajt Aviatica da planira letove od Budimpešte do Beograda.

Ronan Air je, prema pisanju mađarskih medija, planirao letove do 22 evropska grada, ali datum početka saobraćaja još nije preciziran. Ova je kompanija objavila oglase za zapošljavanje u sektoru administracije, a u oglasima se navodi da je početak rada 1. jul.

Služba za odnose sa medijima ove kompanije izjavila je za sajt Aviatica da je u planu da saobraćaj počne "sredinom godine", a potvrđeno je da i će Beograd biti među prvim destinacijama. Linija Budimpešta – Beograd počela bi sa radom krajem avgusta a letovi bi bili svakodnevni. Tip aviona i red letenja još nisu poznati

Međutim, sve u vezi sa ovom kompanijom je još uvek velika nepoznanica. Iako je osnovana još 2014. godine, a o njoj se godinama ranije pričalo, ona do danas nije poletela i ne zna se na kojoj floti bazira svoje ambiciozne planove. Na sajtu kompanije još stoji obaveštenje da se letovi očekuju na leto 2017. godine što znači da sajt nije ažuriran bar dve godine.

O ovoj kompaniji su ranije mediji pisali u više navrata i to u kontekstu da se radi o novom mađarskom nacionalnom avioprevozniku, koji treba da zameni Malev. Ali ovakva ideja je sasvim nerealna, s obzirom da se radi kompaniji čiji je vlasnik strani državljanin i da u njoj država Mađarska nema nikakvog vlasničkog udela.

Njen vlasnik je Godaliyange Rohan Nanayakkara, državljanin Šri Lanke gde je od 1993. počasni konzul Mađarske za tu zemlju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.