NavMenu

Na Dorćolu niče poslovno-stambeni kompleks K Distrikt - Gradiće se 115.000 m2 i dve podzemne garaže, projekat vredan 200 mil EUR

Izvor: Novosti Nedelja, 17.02.2019. 11:47
Komentari
Podeli
(Foto: Beoinfo)
Izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa K Distrikt u Bulevaru vojvode Bojovića na Dorćolu zvanično je počela postavljanjem krana i dolaskom građevinskih mašina.

Investitori projekta na zemljištu bivše fabrike tekstila Beko su holandski Pinnacle i srpska kompanija AGNS Invest iz Novog Sada. Projekat koji će biti građen u tri faze vredan je skoro 200 mil EUR, a biće izgrađeno 115.000 nadzemnih kvadrata i dve podzemne garaže.

Kako pišu Novosti, na placu budućeg ekskluzivnog naselja podno Kalemegdanske tvrđave nalazi se veliki broj radnika i građevinskih mašina. Kamioni su izvozili zemlju koja se iskopava za podzemne garaže, a na ulazu je prisutno obezbeđenje. Takođe, srušeno je 10 objekata koji su se nalazili na placu budućih višespratnica.

Rok za završetak faze A, koja će imati pet lamela, jeste 5. maj 2020. godine. Dozvoljena spratnost objekata je dve podzemne etaže, prizemlje, šest spratova i potkorvlje. Prostor na donjem Dorćolu na kom je počelo zidanje ekskluzivnog kompleksa zauzima 120.000 m2.

Osim izgradnje stambenih kvadrata, glavna zgrada bivšeg industrijskog postrojenja Beko ostaće sačuvana i pretvorena biznis centar. Neimari su prisutni i na tom objektu, a trenutno se postavlja skela za izgradnju buduće fasade. Istovremeno, radi se na unutrašnjosti višespratnice.

Objekat je od holandske firme Pinnacle kupila ruska kompanija sa sedištem u Beogradu Marera properties, kako bi oronulu zgradu pretvorila u Kalemegdan biznis centar. Objekat će imati sedam etaža i ponudiće kancelarijski prostor od 160 do 2.375 m2.

Kompletan projekat uređenja Dorćola predstavljen u februaru 2018. kao jedan od najekskluzivinijih u u prestonici.

Osim što bi trebalo da izgrade poslovno stambeni kompleks, investitori su u obavezi da urade predlog projekta parka i okruženja celog donjeg Dorćola. Očekuje se i sređivanje buduće promenade, pešačke zone koja će svojim šetalištem povezati Beogradsku tvrđavu sa Beton halom i Dunavom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Zdravstvo

Nova bolnica u Boru imaće helidrom, najmanje 340 kreveta, onkološka i toksikološka odeljenja, 8 operacionih i dve porođajne sale... - Raspisan tender za projektovanje

Opštinska uprava Bora raspisala je tender za izradi projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove Opšte bolnice u Boru, u Ulici Nikole Kopernika. Prema specifikaciji posla, kompleks nove bolnice će sadržati novoizgrađeni objekat Opšte bolnice okvirne bruto površine 20.000 m2 i infrastrukturne objekte (trafostanica, kotlarnica, objekat za tretman medicinskog otpada, objekat za skladište medicinskih gasova...), a podrazumevaće i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.