Izvor: Južne vesti | Nedelja, 17.02.2019.| 20:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

U Svrljigu otvorena fabrika obuće Euroconfort Jug - U planu investicija vredna 400.000 EUR, do kraja 2020. posao za 100 ljudi

Ilustracija (Foto: fotoinfot/shutterstock.com )
Nakon nekoliko meseci priprema, u Svrljigu je 14. februara i zvanično otvorena nova fabrika italijanskog investitora, u kojoj će se proizvoditi delovi obuće za tržište Evropske unije.

U fabrici Euroconfort Jug trenutno radi oko 40 ljudi, a do kraja naredne godine u ovoj firmi posao će dobiti nešto više od 100 Svrljižana.

- Za naše, lokalne prilike, zadovoljni smo i uslovima rada i platom, ali i odnosom prema nama. Konačno imamo priliku da radimo u mestu u kom živimo, nedaleko od kuće, pa su nam i troškovi manji, a samim tim onda možemo i da uštedimo nešto od plate - kaže jedna od zaposlenih Svrljižanki.

Inače, sama fabrika otvorena je uz pomoć Razvojne agencije Srbije, a subvencija investitoru po zapošljenom radniku je oko 4.700 EUR.

Direktor fabrike Marko Marinjago kaže da su u Svrljigu trenutno, što se tiče investiranja, na polovini započetog posla.

- Planiramo da investiramo 400.000 EUR i da do kraja 2020. zaposlimo više od 100 radnika iz Svrljiga. Posebno se zahvaljujem lokalnoj samoupravi na velikoj podršci, ali i trenutno zaposlenim radnicima, uz nadu da će biti deo našeg tima još dugi niz godina - rekao je Marinjago.

Ova firma je inače osnovana 2014. godine, a sa pogonom i u Beogradu, proizvodi oko 3.500 pari obuće dnevno koju pretežno izvozi u zemlje Evropske unije.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.