Izvor: Promo | Četvrtak, 14.02.2019.| 15:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Canon predstavio kompaktni aparat punog formata EOS RP

Kompanija Canon Europe predstavila je 14. februara EOS RP – mali, lagan i praktičan fotoaparat punog formata bez ogledala, namenjen naprednim amaterima koji žele da naprave korak dalje u Canonov revolucionarni EOS R sistem.

Savršen za fotografiju i videografiju putovanja, pejzaža i portreta, EOS RP obećava veće potencijale i otvara sve prednosti EOS R sistema – uključujući najbrži automatski fokus na svetu. Kao Canonov do sada najmanji, najlakši digitalni fotoaparat punog formata sa izmenjivim objektivima, on pruža vrhunski spoj praktičnosti i jednostavnosti upotrebe, uz impresivan kvalitet slike.

EOS RP takođe omogućava fotografima i videografima da isprobaju i iskoriste Canonov kompletan portfolio EF i EF-S objektiva.

Kompanija je takođe najavila razvoj objektiva RF 24-240mm F4-6.3 IS USM – savršenog saputnika – praktičnog kako po veličini, tako i po performansama. To je svestrani objektiv za sve namene namenjen naprednom amaterskom fotografu ili videografu koji pruža široku lepezu žižnih daljina za beleženje izvanrednih snimaka.

Snimite, delite i ostanite povezani

EOS RP je pristupačan, a opet napredan fotoaparat u Canonovoj liniji aparata punog formata. Pružajući novu generaciju optičkih performansi punog formata u kombinaciji sa potencijalom za istraživanje budućih RF objektiva poput RF 24-240mm F4-6.3 IS USM, EOS RP sadrži inovativan RF nosač sa 12-pinskim komunikacionim sistemom visoke brzine, kratak fokus zadnjeg plana i široki prečnik nosača od 54 mm.

Napravljen "od nule", RF nosač objektivima omogućava nove nivoe optičkih performansi, brzine reakcije i funkcionalnosti. Fotografi i videografi takođe mogu da iskuse pune performanse svojih postojećih EF i EF-S objektiva pomoću tri opcije EF-EOS R adaptera, uz dodatne funkcionalnosti kada se koristi prsten za kontrolu ili adapter za filter koji se ubacuje.

Zahvaljujući pametnoj Bluetooth i Wi-Fi mogućnosti povezivanja za snimanje i deljenje, EOS RP omogućava korisnicima da kontrolišu svoj fotoaparat sa pametnog uređaja kako bi daljinski snimali slike ili video zapis preko Wi-Fi konekcije. Prednost ovoga je što se izbegava ometanje subjekta da bi se dobila kreativna prednost, bilo da se posmatraju životinje ili da se postiže udaljeni ili jedinstveni ugao usred sportske akcije.

Kada je preuzmete, aplikacija Canon Connect daje punu kontrolu nad postavkama fotoaparata, prikaz uživo, pa čak i opciju da se fotoaparat daljinski probudi preko Bluetooth-a. Kada je povezan sa kompatibilnim iOS ili Android uređajima, EOS RP može da ugradi GPS koordinate u slike što fotografima omogućava da vode evidenciju o lokacijama putovanja. Za deljenje u pokretu, EOS RP može automatski da sinhronizuje slike sa pametnim uređajem, kao i da prenosi sirove RAW podatke na Canon DPP Express aplikaciju za uređivanje na mobilnim uređajima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.