Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.02.2019.| 13:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konstruktor grupa investira u novu opremu, ali i u buduće inženjere

(Foto: Konstruktor)
Iskustvo u izgradnji Konstruktor grupe broji više od 200 objekata ukupne površine veće od 500.000 kvadratnih metara.

Ova kompanija koja se bavi izgradnjom po sistemu "ključ u ruke", proizvodnjom aluminijumskih i čeličnih konstrukcija, distribucijom građevinskih materijala i pružanjem usluga u domenu građevinske opreme, trenutno radi na velikim projektima kao što su maloprodajni prostori kompanije Lidl u Obrenovcu i Zemunu, druga faza poslovno-stambenog kompleksa Zelena Avenija u Zemunu, čelična konstrukcija za Ada Mall šoping centar, pešačka Pasarela na Kalemegdanu i KLP logistički centar u Šimanovcima veličine 50.000 m2.

Zbog obima posla, kako za eKapiju kaže izvršni direktor kompanije Ognjen Kisin, Konstruktor konstantno investira u nove mašine i svu prateću opremu na gradilištu.

- Sa ciljem pružanja kompletne usluge u domenu zemljanih radova, Konstruktor ulaže značajna sredstva u mehanizaciju, montažne skele, oplatne sisteme, flote kamiona… - ističe direktor kompanije čija je ćerka firma, Konstruktor Metal, od Fonda za razvoj nedovno dobila kredit za nabavku novog kombinovanog viljuškara.

Zahvaljujući savremenoj opremi i kvalitetnom radnom kadru, kako kaže Kisin, prilikom projektovanja i izvođenja građevinskih objekata sopstvenim resursima, Konstruktor grupa sposobna je da izvede 50% obima kompletnog posla, dok za ostale vrste radova angažuje pouzdane dugogodišnje podizvođače i partnere.

Kompanija prodaje čelične materijale, termoizolacione sendvič panele i aluminijumske kompozitne panele pod sopstvenom robnom markom, a poseduje i lager građevinskih materijala, što obezbeđuje brzu dostupnost.

- U zavisnosti od složenosti izrade čeličnih elemenata, proizvodni kapacitet je 250 - 500 tona mesečno, u jednoj smeni - ističe Kisin i dodaje da Konstruktor svojim klijentima nudi i mogućnost konfenkcioniranja proizvoda na modernim mašinama, što, kako kaže, manjim proizvođačima značajno olakšava i skraćuje put do kvalitetnog konačnog proizvoda.

Sagovornik našeg portala ističe da su u planu kompanje dalja ulaganja u opremu, stručno usavršavanje kadrova, kao i investicije u nove projekte, a jedan od njih je stipendiranje studenata tehničkih fakulteta - budućih inženjera.

B. P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.