NavMenu

Vlada Crne Gore ulaže više od milion evra u izgradnju vodovoda

Izvor: Energetski portal Četvrtak, 14.02.2019. 10:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: rdonar/shutterstock.com)Ilustracija
Vlada Crne Gore opredelila je za ovu godinu više od milion evra za izgradnju seoskih vodovoda širom Crne Gore, čime nastavlja da stvara bolje uslove za život stanovnika na seoskom području i šanse za dalji razvoj poljoprivrede i preduzetništva u ruralnim područjima.

- Planirana je izgradnja 31 vodovoda, sa 40 km primarne i 15 km sekundarne vodovodne mreže. Realizacija ovih projekata doprineće stvaranju boljih uslova života i rada na seoskom području. Vodu će dobiti oko 3.500 domaćinstava u 15 opština, širom Crne Gore - saopštio je potpredsednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović koji je u Lješanskoj nahiji predstavio Program podsticanja projekata u vodoprivredi za 2019. godinu.

Simović je ocenio da svi planirani vodovodi imaju svoj značaj, vrednost i potrebu.

- Ovom prilikom ću pomenuti vodovode u Lješanskoj Nahiji, Murovsko vrelo u Petnjici, početak izgradnje vodovoda Brezna u Plužinama, vodovode Laze i Bršno u Nikšiću - kazao je Simović koji je i ovaj Vladin program predstavio na terenu, zajedno sa saradnicima, meštanima i predstavnicima lokalne samouprave.

Prezentacija je održana u Lješanskoj nahiji, gde su u prethodnom periodu uspešno završeni hidrogeološki radovi i eksploatacioni bunari na lokaciji izvorišta Kaluđerovo oko, što je dobra pretpostavka za dalju izgradnju vodovoda za to područje.

Simović je podsetio da, osim programa podrške izgradnji seoskih vodovoda, Vlada realizuje brojne druge projekte iz oblasti vodoprivrede u saradnji sa evropskim i dugim međunarodnim partnerima.

Navodeći neke od tih projekata, on je kazao da će Projekat pripreme Glavnog elaborata izrade nasipa na Grnčaru i Limu, podržan iz bespovratnih sredstava GEF fonda, a koji implementira Ministarstvo u saradnji sa Svetskom bankom, biti završen do oktobra ove godine.

- Time će se ispuniti preduslov za izgradnju nasipa za zaštitu od poplava ugroženih domaćinstva i poljoprivrednog zemljišta u dolinama ovih reka - kazao je Simović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.