NavMenu

Izašao udžbenik o standardima i regulativi u rudarstvu

Izvor: eKapija Sreda, 13.02.2019. 11:04
Komentari
Podeli
(Foto: Jaromir Chalabala/shutterstock.com)
Na inicijativu profesora Tehničkog fakulteta u Boru – Univerziteta u Beogradu, dr Miodraga Žikića i dr Saše Stojadinovića, a u saradnji sa Institutom za standardizaciju Srbije (ISS), pre nekoliko dana je iz štampe izašao udžbenik "Standardi, zakonska regulativa i tehnička dokumentacija u rudarstvu".

Pored toga što je reč o udžbeniku koji je značajan za studente rudarskog inženjerstva, on može biti od koristi i stručnjacima koji rade na eksploataciji i održavanju rudarskih objekata, odnosno koji rade u rudarskoj industriji, piše portal Kvalitet.

U udžbeniku je najpre objašnjen sam pojam standardizacije, njeni ciljevi i razvoj, proces donošenja i povlačenja srpskih standarda, zatim zakonska regulativa (u najširem smislu, ali i u vezi sa rudarstvom u Republici Srbiji), a na kraju i svi detalji u vezi sa investiciono-tehničkom dokumentacijom za izvođenje rudarskih radova.

U recenziji ovog udžbenika učestvovala je Tatjana Bojanić, direktor ISS-a, a značajan doprinos u njegovoj izradi dao je i prethodni direktor ISS-a, mr Ivan Krstić, navodi se na sajtu portala Kvalitet.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.