Izvor: eKapija | Utorak, 12.02.2019.| 17:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Beograd među najpopularnijim turističkim destinacijama za turiste iz Izraela

Štand TOS u Izraelu
Grad Beograd proglašen je jednom od najpopularnijih turističkih destinacija za izraelske turiste na Međunarodnom sajmu turizma IMTM koji se održava u Tel Avivu 12. i 13. februara. Naime, kako je saopštila Turistička organizacija Srbije, najznačajniji izraelski turistički portal Lametayel svrstao je srpsku prestonicu na 14. mesto na listi najpopularnijih svetskih turističkih destinacija. Beograd se tako našao u društvu Rima, Praga, Barselone...

Turističku ponudu Srbije na sajmu IMTM predstavljaju Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, Turistička organizacija Subotice, Air Serbia, Zepter Group, Sky Hotel i Wild Serbia. Posetioci sajma kao i profesionalci iz oblasti turizma imaju priliku da se upoznaju sa bogatstvom turističke ponude Srbije, a pre svega, njenim prirodnim bogatstvima, jevrejskim nasleđem u Srbiji, živopisnim gradovima i zimskom ponudom.

Sajam IMTM okuplja profesionalce turističke industrije, prezentuje nove atrakcije i turističke destinacije i jedina je profesionalna zvanična izložba turizma u Izraelu. Ovaj sajam je predstavlja i odličnu priliku za sklapanje važnih ugovora.

Rastuća ekonomija u Izraelu doprinela je rekordnom broju izraelskih turista koji svoj odmor provode na brojnim svetskim destinacijama. Ova zemlja na godišnjem nivou beleži 7,6 miliona putovanja u inostranstvo, od čega 4 miliona predstavljaju visokobudžetna putovanja.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.