Izvor: Tangosix | Utorak, 12.02.2019.| 14:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Nikolu Teslu nadzire trenutno najosetljivija 4K kamera na svetu

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Prošlogodišnja Konferencija o obezbeđivanju aerodroma (ASCE), velikom posećenošću i brojnim panel diskusijama i prezenatcijama pokazala je zainteresovanost industrije za taj sektor, potrebu i volju da se on unapredi, kao i to da za određene inovacije već postoje planovi.

Jedna od kompanija koja je predstavila svoje proizvode čije specifikacije prate trendove i tehnološke inovacije jeste kompanija Sony.

Ta kompanija je, kao izlagač i sponzor ASCE-a, prezentovala nekoliko svojih kamera za obezbeđivanje aerodromskog perimetra, a kako je za Tango Six tom prilikom objasnio njen predstavnik i menadžer prodaje za istočnu Evropu i Izrael Aleksandar Dobnikar sve kamere bazirane su na 4K tehnologiji.

– Mi smo ovde zato što imamo instalirane kamere na Aerodromu Nikola Tesla. Konkretno, ideja je bila da predstavim kamere koje se zaista upotrebljavaju na aerodromima. Pre svega, u pitanju je najnovija 4K tehnologija. Izložio sam dve kamere – kameru model VB770 koja je trenutno najosetljivija kamera koja postoji na svetu, kao i drugu koja je takođe 4K kamera sa mogućnošću snimanja do 20 megapiksela.

Tu je i jedna specifična kamera koja je našla svoju primenu u transportu, odnosno u segmentima avio-industrije – na dostavnim vozilima, kargo vozilima, autobusima, odnosno svim onim ispomoćnim vozilima koja se koriste na aerodromu.

Naravno, Sony ima kompletan portfolio opreme, ali sam se potrudio da izdvojim par kamera koje su baš specifične za aplikaciju na aerodromima, odnosno na tom perimetru oko aerodroma – objasnio je Dobnikar.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.