Izvor: eKapija | Utorak, 12.02.2019.| 12:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Subotički Select fruit prvi put kao izlagač na sajmu u Berlinu - Potpisana tri nova ugovora, uskoro i proširenje hladnjače i nabavka mašina

Firma Select fruit iz Subotice, koja se bavi trgovinom voća i povrća na veliko, ove godine je na Sajmu Fruit Logistica u Berlinu prvi put bila kao izlagač.

Na sajmu su se predstavili najpre, svežim jabukama, pošto su jabuke proizvod sa kojim rade 10 meseci u godini.

Kako je rečeno za naš portal, za vreme sajma, potpisani su novi ugovori a u planu firme su i proširenje hladnjače i nabavka mašina za mala pakovanja.

- Izuzetno smo zadovoljni rezultatima postignutim na sajmu. Za vreme sajma smo potpisali tri nova ugovora, a već prvog radnog dana nakon sajma kontaktirale su nas firme, koje su nas posetile na sajmu u Berlinu - kaže menadžerka prodaje Valentina Andrić.

Inače, firma je osnovana 2013. godine godine i trenutno broje 11 zaposlenih u stalnom radnom odnosu, kao i oko 30 sezonskih radnika. Godišnje obrade oko 4.000 tona voća i povrća sa tendencijom rasta iz godine u godinu.

Zasada, kako kažu, nemaju sopstveni voćnjak, "što ne znači da u narednom periodu nećemo imati" poručuju iz kompanije.
Predstavnici Slect Fruit Subotica na sajmu u Berlinu

- Ne vršimo zamrzavanje voća i povrća. Naša hladnjača se nalazi u Donjem Tavankutu (Subotica), kapaciteta oko 1.000 tona, sa šest zasebnih komora od kojih su dve ULO komore. Sve voće koje mi izvozimo prolazi kroz naš kalibrator za sortiranje i pakovanje - objašnjava za naš portal Andrić.

Najveći deo voća i povrća ove firme, i to 95% je usmeren ka Rusij, Francuskoj, Belgiji, Španiji, Maleziji, Singapuru, Senegalu, La Reunion, Omanu. A u narednom periodu, kako kažu za naš portal, cilj su im nova tržišta i to zemlje Azije, Egipat, Velika Britanija, kao i širenje na Bliskom istoku.

S.P.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.