Izvor: Beta | Utorak, 12.02.2019.| 11:49

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila Telekomu Srbija kupovinu kablovskog operatera Masko

Ilustracija (Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Komisija za zaštitu konkurencije objavila je da je Telekomu Srbija odobrila kupovinu kablovskog operatera Masko iz Beograda.

Telekomu je odobrena kupovina 100% udela u Masku, koji je bio u vlasništvu Momčila Đuričića, navodi se na sajtu komisije.

Masko je svojim korisnicima, isključivo na teritoriji Beograda, pružao usluge kablovske televizije, kablovskog pristupa internetu i fiksne telefonije, a u 2017. godini imao je ukupan prihod od oko 90 miliona dinara.

Telekom Srbija je početkom novembra 2018. kupio kablovskog operatora Kopernikus, a u januaru 2019. još dva kablovska operatera, Radijus vektor i Avkom (Avcom).

Predstavnici kompanije su tada najavili da pregovaraju o kupovini još pet manjih kablovskih operatera, što je deo razvojne strategije "Milion plus", čiji je cilj da nacionalni telekokomnikacioni operater dođe do milion korisnika televizije i interneta.

Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država koja poseduje 58,1% kapitala, 20% ima sam Telekom, a ostatak je u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih koji su dobili besplatne akcije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.