Izvor: Tanjug | Ponedeljak, 11.02.2019.| 15:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Indijska firma Sonalika i FPM Agromehanika predstavili novi model traktora - U planu proširenje proizvodnje u Boljevcu

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)
Indijska kompanija Sonalika, predstavila je u Boljevcu tri nova traktora marke Solis, koji će se sklapati u boljevačkoj Fabrici poljoprivrednih maština (FPM) Agromehanika.

- Novi traktori zadovoljavaju stroge kriterijume IPARD programa Evropske unije, zbog čega će se ova fabrika naći među najznačajnijim proizvođačima traktora na starom kontinentu - rekao je direktor prodaje firme Sonalike za Evropu Adžej Kumar (Ajay Kumar) .

On je dodao da je Sonalika, sa godišnjom proizvodnjom od 100.000 traktora i sa 5.000 zaposlenih, najveći indijski izvoznik tih mašina i da je plan da u narednim godinama budu među tri najveća svetska proizvođača traktora.

Direktor FPM Branislav Rajić, naglasio je da je Agromehanika vodeći proizvođač poljoprivredne mehanizacije u jugositočnoj Evropi.

- Cilj nam je da u strateškom partnerstvu sa Sonalikom zaokružimo proizvodnju traktora, budući da u Boljevcu sami pravimo sve vrste mašina za poljoprivredu. Planiramo da izvoz sadašnjih 65%, u narednom periodu povećamo na 75% - rekao je Rajić.

FPM-u je, od 2012. godine, strateški partner firme Sonalika i u Boljevcu se proizvodi oko 300 traktora godišnje.

Sonalika planira da u Boljevcu proširi godišnju proizvodnju traktora na 700, kao i da osposobi liniju za proizvodnju najmanje 30% delova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.