Izvor: Novosti | Ponedeljak, 11.02.2019.| 10:54
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro obnova fudbalskog stadiona u Rumenki - Novi travnjak i drenaža

(Foto: Bplanet/shutterstock.com)
Meštani Rumenke nastavljaju da uz značajnu podršku Grada Novog Sada izgrađuju i obnavljaju infrastrukturu u svom mestu, pa je tako na red došla i rekonstrukcija igrališta Jedinstva, fudbalskog kluba koji ima tradiciju dugu bezmalo devet decenija.

Nova uprava FK Jedinstva na čelu sa predsednikom kluba Markom Jovanovićem, najavila je za ovu godinu znatna ulaganja u rekonstrukciju rumenačkog fudbalskog terena, kao i u izgradnju tribina, što će i te kako obradovati aktivne sportiste, rekreativce i navijače u tom prigradskom naselju nadomak Novog Sada, sa više od 6.000 stanovnika.

- Radnici novosadskog JKP Gradsko zelenilo uradiće obnovu terena koja uključuje drenažu i postavljanje novog travnjaka i zalivnog sistema. Veoma je važno da igrači i deca iz naše škole fudbala imaju što bolje uslove za rad i razvoj - izjavio je Jovanović za Novosti.

Planirano je da budu povećane dimenzije fudbalskog terena, koji bi ubuduće bio korišćen samo za odigravanje utakmica, kao i da bude napravljen pomoćni teren za treninge igrača. Stoga će FK Jedinstvo, član Novosadske lige koji navršava 86 godina postojanja, učestvovati na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu svojim projektom izgradnje tribina, u čemu će imati i podršku Grada.

- Pre svih tih radova, potrebno je da u planu detaljne regulacije dela naselja gde se nalazi fudbalski stadion, pored glavnog budu predviđeni i pomoćni teren, tribine i jedan novi objekat za potrebe kluba - objašnjava predsednik.

Uprava kluba je, po svemu sudeći, sa velikim elanom krenula u ostvarivanje projekta podizanja FK Jedinstvo na viši nivo u svim segmentima, ne samo poboljšanjem uslova za rad nego i jačanjem kadrovskog sastava ekipe.

Procenjeno je da je za rekonstrukciju terena i izgradnju tribina na fudbalskom igralištu Rumenčanima potrebno oko devet miliona dinara.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.