Izvor: eKapija | Ponedeljak, 11.02.2019.| 15:53
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za ulaganje u Paraćin zainteresovani srpski i turski investitori - Moguće i zapošljavanje do 650 ljudi

Ilustracija (Foto: Number1411/shutterstock.com)
Uz projekat sa švedskim Rimasterom koji uveliko traje u Paraćin su dolazili i predstavnici jednog velikog domaćeg i jednog turskog preduzeća, piše Glas Šumadije.

- Predstavnici Rimastera najavili su zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora - kaže predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Do sada su preko 400.000 EUR investirala preduzeća Class comerc i Natura gusto u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 u industrijskoj zoni Zmič. Uz dosadašnju aktivnost preduzeća Class comerc pokreće se i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda kao što su npr. pirinčani kolači. U objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

- Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta. Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u "problem" – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, trafo – stanice, dodaje Paunović za Glas Šumadije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.