NavMenu

Za ulaganje u Paraćin zainteresovani srpski i turski investitori - Moguće i zapošljavanje do 650 ljudi

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.02.2019. 15:53
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Number1411/shutterstock.com)Ilustracija
Uz projekat sa švedskim Rimasterom koji uveliko traje u Paraćin su dolazili i predstavnici jednog velikog domaćeg i jednog turskog preduzeća, piše Glas Šumadije.

- Predstavnici Rimastera najavili su zapošljavanje do hiljadu radnika, a sa pomenuta dva preduzeća razgovara se o mogućem otvaranju do 650 radnih mesta uz izgradnju desetak hiljada kvadratnih metara poslovnog prostora - kaže predsednik opštine Paraćin Saša Paunović.

Do sada su preko 400.000 EUR investirala preduzeća Class comerc i Natura gusto u nabavku opreme i izgradnju novog proizvodnog objekta od 600 m2 u industrijskoj zoni Zmič. Uz dosadašnju aktivnost preduzeća Class comerc pokreće se i nova proizvodnja prehrambenih proizvoda kao što su npr. pirinčani kolači. U objektu će za početak raditi deset radnika a investitor očekuje da će po pokretanju probne proizvodnje biti potrebe i za novim radnicima.

- Odnos investiranih sredstava i očekivanog broja zaposlenih i na ovom primeru pokazuje koliko su velika ulaganja potrebna u sektoru malih i srednjih preduzeća u oblasti proizvodnje za otvaranje jednog radnog mesta. Industrijska zona se polako popunjava, ove godine sledi nastavak izgradnje infrastrukture, pa izgradnja industrijskog parka na istom prostoru i već sada dolazimo u "problem" – ako dva preduzeća sa kojima već neko vreme pregovaramo kupe rezervisane parcele, biće potrebno graditi nove ulice, kanalizacionu i vodovodnu mrežu, trafo – stanice, dodaje Paunović za Glas Šumadije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.