Izvor: eKapija | Nedelja, 10.02.2019.| 16:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

Novinska agencija Tanjug i Dow Jones sklopili ugovor o saradnji

Ilustracija (Foto: Ti_ser/shutterstock.com)
Agencija Tanjug sklopila je ugovor sa američkom izdavačkom kompanijom Dow Jones, koja će ubuduće biti korisnik, ali i distributer Tanjugovih ekonomskih vesti. Do saradnje je došlo na inicijativu američke kompanije.

Dow Jones je najpoznatiji po indeksu Njujorške berze - Dow Jones industrijski prosek koji pokazuje vrednost 30 velikih preduzeća sa sedištem u SAD i prati njihovo trgovanje na berzi.

Kompanija poseduje brojna dnevna i periodična finansijska izdanja, među kojima je i njen najčuveniji brend - dnevni list Wall Street Journal, a fokusirana je na informacije iz sveta finansija, te pružanje "informacionih alata"finansijskim kompanijama.

Poseduje više od 20 proizvoda koji kombinuju sadržaj i tehnologiju kako bi pomogli kompanijama u donošenju odluka, a među njima su, pored ostalog, Dow Jones Newswire, platforma finansijskih vesti u realnom vremenu, zatim Dow Jones Factiva, onlajn baza odabranih, sistematizovanih podataka koji se koriste za donošenje odluka kroz pretraživanje rezultata, upozorenja, biltena i grafikona o kompanijama, temama i ljudima.

Dow Jones je osnovan 1882. godine, a danas je u većinskom vlasništvu News Corporation Ruperta Mardoka.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.