Izvor: seebiz.eu | Subota, 09.02.2019.| 11:39

Crna Gora za podsticaj investicija isplatila 1,36 mil EUR

(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Vlada Crne Gore isplatila je u prethodne tri godine, po osnovu Uredbe o podsticanju direktnih investicija, 1,36 mil EUR bespovratnih sredstava za šest preduzeća.

Novac je isplaćen bjelopoljskim preduzećima Mesopromet i Pelengić trade, nikšićkim Securitas Montenegro i Comp-Comerc, podgoričkom Hemomontu i Fabrici stočne hrane iz Spuža, pokazao je izveštaj o realizaciji investicionih projekata po osnovu uredbe o podsticanju direktnih investicija, koji je crnogorska vlada usvojila 7. februara.

- Ukupna vrednost investicionih projekata koji se realizuju u skladu sa obavezama iz ugovora o korišćenju sredstava za podsticanje direktnih investicija iznosi 7,18 mil EUR, a njihovom realizacijom predviđeno je otvaranje 253 nova radna mesta - navodi se u izveštaju koji je Vladi dostavio Sekretarijat za razvojne projekte, piše Pobjeda.

Bespovratna sredstva koja Vlada za ovu namenu treba da isplati korisnicima sredstava, ukoliko budu ispunjavali ugovorne obaveze, iznose ukupno 1,48 mil EUR. Za isplatu u ovoj godini preostalo je 120.000 EUR.

U izveštaju se navodi da je najviše novca, oko 560.000 EUR, isplaćeno Mesoprometu za investicioni projekat Fabrika za proizvodnju trajnih mesnih proizvoda bez dima. Tom preduzeću dodeljeno je po 8.000 EUR za 70 novozaposlenih.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.