NavMenu

Vračarcima najviše plate među Beograđanima - Novembarska zarada 109.000 dinara

Izvor: Novosti Subota, 09.02.2019. 09:48
Komentari
Podeli
(Foto: Family Business/shutterstock.com)
Prosečna bruto zarada Beograđana u novembru 2018. godine iznosila je 85.171, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa dostigla brojku od 61.511 dinara. Prema podacima statističara iz Sekretarijata za upravu, najviše plate bile su u opštini Vračar 109.169 dinara, dok su najniže zabeležene u GO Sopot. Prosečna zarada ne teritoriji ove lokalne samouprave za novembar iznosila je 58.590 dinara.

- Zarade se od početka 2018. godine, a na osnovu podataka iz evidencije Poreske uprave, računaju po opštini na kojoj zaposleni imaju prebivalište, a ne kao ranije po opštinama gde im se nalazi firma. Zarade zaposlenih u javnom odnosu uključuju naknade za dežurstva, za rad noću, po smenama, nedeljom i praznikom, kao i bolovanje do 30 dana - navodi se u saopštenju Sekretarijata.

Na drugom mestu po zaradama u novembru bili su stanovnici Novog Beograda sa prosečnom zaradom od 105.230 dinara, a na trećem Starog grada sa 105.030 dinara. Duplo manje zaradili su žitelji Mladenovca odnosno 58.782 dinara. U Grockoj je zabeležena prosečna zarada od 61.220 dinara.

Zarade su oscilirale u zavisnosti od opštine, ali i od delatnosti kojima su se sugrađani bavili. Po staroj računici dok se prosek izvodio prema prebivalištu firme, najbogatija opština u Beogradu, bila je GO Surčin. Razlog za ubedljivo vođstvo Surčinaca su jake firme čija predstavništva se nalaze na teritoriji najmlađe beogradske opštine. Međutim, sa novom računicom od početka godine Surčinci u proseku zarađuju oko 60.000 i nalaze se na 13. mestu rangiranih opština.

U januaru 2018. prosečna bruto zarada po zaposlenom u prestonici iznosila je 84.334 dinara, beleži Republički zavod za statistiku. Ipak, iako još nije objavljena zvanična statistika za celu prethodnu godinu, prama postojećim podacima, zaključno sa novembrom, uglavnom su u vrhu tabele uvek bili žitelji Vračara, Novog Beograda i Starog grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.