Izvor: Tanjug | Petak, 08.02.2019.| 12:10
Izdvojite članak Odštampajte vest

Srbija ima ozbiljne planove za konsolidaciju Resavice - Analizira se svaki rudnik pojedinačno

Ilustracija (Foto: SvedOliver/shutterstock.com)
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je u četvrtak (7. februara) kako Srbija ima ozbiljne planove za konsolidaciju Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja Resavica. Kako je istakao, sa ekspertima Svetske banke analizira svaki rudnik pojedinačno.

Antić je na sednici skupštinskog Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, rekao da Srbija nema prikrivenih subvencija za ugalj, i da je jedina subvencija ona koja se iz državnog budžeta daje za poslovanje Resavice, u iznosu od 4,47 milijardi dinara.

Subvencija je, dodaje, vezana pre svega za težak ekonomski položaj te kompanije i za činjenicu da ona funkcioniše u nerazvijenim opštinama u kojima rudnici predstavljaju jedinu ekonomsku delatnost.

- Mi imamo ozbiljne planove za konslidaciju tog preduzeća i analiziramo svaki rudnik pojediničano. To radimo sa ekspertskim timom Svetske banke - rekao je Antić na sednici Odbora na kojoj je predstavljen godišnji izveštaj Sekretarijata Energetske zajednice o napretku Srbije u sprovođenju propisa u oblasti energetike.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.