Izvor: eKapija | Petak, 08.02.2019.| 08:36
Izdvojite članak Odštampajte vest

Oglašena nova prodaja Targo Telekoma - Početna cena 19 mil EUR

Ilustracija (Foto: hxdyl/shutterstock.com )
Stečajni upravnik preduzeća Targo Telekom, oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica, metodom javnog nadmetanja.

Kako se navodi u oglasu, najznačajniju imovinu stečajnog dužnika čine mreža optičkih kablova na teritoriji grada Beograda, kao i magistralna mreža optičkih kablova koja se prostire na teritoriji Srbije, a postavljena je duž autoputeva i jednim delom duž trase magistralnih puteva.

Početna cena za prodaju, iznosi 19 mil EUR, dok je depozit 752.515.529.00 dinara.

Javno nadmetanje održaće se 28. marta u 12 časova, u poslovnim prostorijima stečajnog dužnika u Beogradu.

Pravo na učešće u postupku imaju sva pravna, fizička, domaća i strana lica.

Podsetimo, Targo Telekom je osnovan 2009. godine a centralni deo njegove infrastrukture čini 850 kilometara duga okosnica mreže koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada, kao i oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Kako su mediji pisali tokom 2014. godine, Targo telekom poseduje najveći prenosni kapacitet za međunarodnu razmenu podataka, pa više od 160.000 domaćinstava mogu istog trenutka da se priključe na internet velike brzine u Beogradu, dok celokupni tržišni potencijal za Beograd iznosi oko 540.000 domaćinstava.

Godinu dana kasnije, objavljeno je da je celokupan udeo slovenačke kompanije Nuba Svetovanje in investiranje u Targo Telekomu, koji iznosi 89,09% kapitala, prodat slovenačkoj kompaniji PV Naložbe.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.