Izvor: Agrosmart | Četvrtak, 07.02.2019.| 10:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

U toku konkurs za bespovratna sredstva za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini

(Foto: Heath Johnson/shutterstock.com)
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u Vojvodini u 2019. godini. Na konkursu mogu da učestvuju farme koje imaju manje od 20 goveda, manje od 150 ovaca ili koza, manje od 30 krmača, 100 tovljenika i 4.000 brojlera.

Na konkursu će biti dodeljena bespovratna sredstva u iznosu od 80 miliona dinara za sufinansiranje opremanja govedarskih, svinjarskih, živinarskih, kozarskih i ovčarskih farmi i nabavke opreme za mužu, hlađenje i skladištenje mleka, preme za izđubravanje, kao i za pripremu, rukovanje i distribuciju koncentrovane i kabaste stočne hrane na gazdinstvu.

Maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne može preći 2,2 miliona dinara, odnosno 2,5 miliona dinara za posebne kategorije.

Korisnik podsticajnih sredstava može podneti samo jednu prijavu po jednoj vrsti životinja. Pravo na podsticaje ostvaruju fizička i pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15.03.2018. godine.

Detalje o konkursu pogledajte OVDE.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.