NavMenu

Dodeljene PC Press Top 50 nagrade za najbolje onlajn stvari u 2018. godini - Priznanje publike eKapiji

Izvor: eKapija Sreda, 06.02.2019. 18:05
Komentari
Podeli
Dobitnici nagrada na svečanoj dodeliDobitnici nagrada na svečanoj dodeli
Na svečanosti održanoj u Skupštini Grada Beograda uručene su nagrade za najbolje onlajn stvari na domaćem internetu. Ova manifestacija održana je 22. put i okupila je najznačajnije i najbolje što se nalazi na internetu, uključujući sajtove, društvene mreže, YouTube kanale i mobilne aplikacije.

Na samom početku uručena su priznanja u kategoriji Specijalnih nagrada. Svako od dobitnika, saopštio je PC Press, u ovoj kategoriji je vrlo jasnom i konkretnom inovacijom doprineo razvoju i unapređenju domaćeg internet okruženja, a nagrade je uručila direktorka PC Press-a Vesna Čarknajev.

Svečanu dodelu nagrada PC Press Top 50 otvorila je Irini Reljin, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u Ministarstvu za trgovinu, turizam i telekomunikacije, a Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Press-a, istakao je da je "uvek lepo biti u društvu najboljih". - Ponosni smo na 22 godine istorije ove manifestacije - pozdravio je okupljene Ristanović.

Najveća borba se vodila u domenu aplikacija, gde su se nadmetali EON, RTS Planeta, ali i druge inovativne aplikacije a specijalna nagrada, kao i svake godine, bila je priznanje publike.

U zanimljivoj utakmici koja je održana na zvaničnom Facebook nalogu, u kome su se ravnopravno nadmetali sajtovi, YouTube kanali, društvene mreže, portal eKapija je pobrao najveće simpatije publike.

Glavni i odgovorni urednik portala eKapija Mirko Radonjić, je povodom nagrade poručio:

(Foto: eKapija)
- Priznanje čitalaca je najvažnije, jer u svetu medija, ne može da opstane niko ko nema publiku. Ukazano poverenje iskoristićemo kao vetar u leđa, da dodatno unapredimo portal, koji je obuhvatom tema i pristupom već jedinstven u Srbiji.

Inače, u kategoriji vesti i medija, prvi među jednakima je beta.rs, a nagrade su dobili i VICE Srbija, bbc.rs, mondo.rs i pistaljka.rs.

Najbrojnija i najveća grupa priznanja je obuhvatala domaće internet sajtove. Naime, domaći web je najbolji pokazatelj koliko se svet promenio, uključujući i digitalni, navodi se u saopštenju PC Press-a. Tako se od prvobitne mešavine teksta i poneke slike stiglo do modernog sajta bogatog multimedijom i video-sadržajima.

U kategoriji YouTube kanala su priznanja otišla u prave ruke – ne najpopularnijima, već zaista najboljima. Među njima je i Dragoljub Mićko Ljubičić koji na svom zvaničnom YouTube kanalu Mićko Ljubičić Official Channel ima preko 37 hiljada registrovanih pratilaca. Što se tiče Facebook-a, ove godine se istakla stranica medijske kuće NIN, koju prati preko 75 hiljada ljudi.

Među Instagram profilima ove godine su se izdvojili pre svega Harper's BAZAAR Srbija, koji raznolikiim fashion&beauty sadržajem, okuplja preko 30 hiljada pratilaca i poštovalaca visoke i takozvane ulične mode,

O najboljima je ove godine odlučivao stručni žiri: prof. dr Nataša Krstić, rukovodilac studijskog programa "Digitalni marketing" na Fakultetu za medije i komunikacije Univerziteta Singidunum, Branislava Gajić Stanojević, jedan od osnivača i suvlasnika Infostud grupe i među pet najboljih u kategoriji poslovni i društveni servisi za 2017, i Nikola Stojić, glavni urednik portala n1.info – pobednik u kategoriji vesti i informacije za 2017. i 2015. godinu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.