NavMenu

Najviši predstavnici evropske železničke industrije u Beogradu

Izvor: eKapija Sreda, 06.02.2019. 16:57
Komentari
Podeli
B2B sastanci u Železnicama SrbijeB2B sastanci u Železnicama Srbije
Kompanije članice Klastera železnica jugoistočne Evrope iz Srbije i ostalih zemalja regiona imaće priliku da od 31. marta do 5. aprila, u razgovorima sa američkim železničkim, metro i kargo kompanijama i dobavljačima američkih železnica, pronađu odgovarajuće partnere za izvoz svojih proizvoda i usluga.

Ovo je najavljeno o na skupu kompanija i menadžera iz pet evropskih klastera sa predstavnicima kompanija Infrastruktura Železnice Srbije, Srbija Voz i Srbija Kargo u Beogradu.

Kako je saopšteno iz Klastera železnica jugoistočne Evrope, najveću šansu u SAD imaće kompanije koje imaju inovativna i savremena tehnološka rešenja, jer će tamo moći da ih predstave potencijalnim kupcima i sistem integratorima koji mogu biti partneri za plasman tih rešenja na veliko američko tržište, rečeno je na konferenciji čiji je organizator Klaster železnica jugoistočne Evrope, a domaćin Železnice Srbije.

Povod za organizovanje konferencije bio je panevropski projekat PERES (Promoting European Rail Excellence outSide EU), koji finansira Evropska komisija.

Konferenciji su prisustovale kompanije članice italijanskog klastera naprednih železničkih tehnologija DITECFER, Klastera nemačke pokrajine Donje Saksonije - BTS, vodeći francuski klaster transportnih tehnologija I-Trans i najveća britanska železnička asocijacija Rail Alliance.


U B2B delu skupa održano je više od 180 sastanaka predstavnika kompanija iz 12 evropskih zemalja, navodi se u saopštenju.

Direktor Klastera železnica jugoistočne Evrope, Milan Vučković, istakao je na skupu da je Klaster prva takva organizacija na Balkanu koja je kroz čvrsto povezivanje sa drugim evropskim klasterima i uz podršku EU omogućila kompanijama iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i drugih zemalja regiona ne samo umrežavanje sa evropskim partnerima, nego i izlaz na velika vanevropska tržišta.

Male i srednje kompanije iz zemalja regiona teško pronalaze sredstva da samostalno nastupe na tržištima najrazvijenijih zemalja sveta i važno je da se privredne asocijacije i klasteri u Srbiji i regionu osposobe da učestvuju u evropskim projektima i da njihovi članovi konkretno osete benefite od članstva, rečeno je na sastanku, a navodi se u saopštenju Klastera železnica jugoistočne Evrope.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.