Izvor: Beta | Sreda, 06.02.2019.| 15:20

Nacrt Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije do kraja februara

Ilustracija (Foto: igorstevanovic/shutterstock.com/)
Nacrt Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije, koji podrazumeva set kontrolnih i podsticajnih mera, stručna grupa u okviru Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije trebalo bi da završi do kraja februara, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Koncept Akcionog plana za suzbijanje sive ekonomije razmotren je na današnjoj sednici Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije u Ministarstvu finansija, kojom je predsedavao ministar Siniša Mali, a prisustvovali su ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

Učesnici sastanka su ocenili da je cilj da akcioni plan bude usvojen na sednici Vlade u martu, posle čega bi počela njegova primena.

Trenutnim konceptom je definisano pet osnovnih ciljeva: efikasniji nadzor nad tokovima sive ekonomije, unapređenje rada Poreske uprave u cilju efikasnije naplate poreza, podsticajne mere za fer konkurenciju, legalno preduzetništvo i zapošljavanje, administrativno rasterećenje i podizanje svesti građana i privrede o značaju suzbijanja sive ekonomije.

Sednici su prisustvovali i predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.