Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.02.2019.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vest

Gomex planira otvaranje distributivnog centra za centralnu Srbiju - Moguće zapošljavanje oko 350 ljudi

Budući izgled planiranog objekta
U beogradskom naselju Resnik početkom februara otvoren je prvi Gomex supermarket, inače, 165. prodavnica ovog maloprodajnog lanca. Jedan od planova trgovinske kompanije Gomex je i otvaranje distrubutivnog centra za centralnu Srbiju, a kako za naš portal kaže Goran Kovačević, direktor Gomex-a, to će ujedno biti i najvažniji investicioni zahvat ove kompanije.

- Nastavićemo da otvaramo nove radnje i to verovatno bržim tempom nego što je to bilo poslednjih nekoliko godina. Gomex je dominantno prisutan u Vojvodini, i ako želimo da nastavimo da napredujemo, moramo se širiti na nova tržišta. Takođe, planiramo i dodatno zapošljavanje od oko 350 ljudi. Dodatno, u prva dva meseca smo nešto bolji od planiranih okvira, tako da očekujemo jednu uspešnu, ali vrlo napornu poslovnu godinu - rekao je Kovačević.

Kada je u pitanju proširenje asortimana Kovačević je napomenuo da je promena asortimana trajni poslovni proces, sa ciljem da se ponuda što više približi potrebama potrošača. Sa druge strane, ističe, količina polica fizički definiše mogućnosti širenja asortimana.

- Rezultat ovih, međusobno suprostavljenih procesa je kontinuirano menjanje asortimana i ponude, ali u okviru definisanog broja artikala. Tako će i ostati - rekao je Kovačević.

Inače, prethodna godina je za Gomex odlično počela, da bi u poslednjem kvartalu prodaja značajno usporila.

- Kada sumiramo, otprilike smo tamo gde smo i planirali, ali time nismo zadovoljni. Troškovi poslovanja su se kretali u uobičajenim okvirima. Taman se pojavi neka poslovna olakšica, da bi je neki novi trošak odmah anulirao. U svakom slučaju, godina koja je više obećavala nego što je ostvarila - kazao je za eKapiju Kovačević.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.