Izvor: eKapija | Subota, 06.06.2009.| 12:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Eksproprijacija zemljišta za obilaznicu nije počela

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da još ne postoje uslovi za eksproprijaciju zemljišta za izgradnju deonice beogradske obilaznice od Batajnice do Dobanovaca.

Kako se navodi u saopštenju, pre otkupa zemljišta od vlasnika potrebno je da katastri u Zemunu i Surčinu sprovedu postupak "cepanja" parcela preko kojih će se graditi obilaznica.

Nakon toga, ističe se, Vlada Srbije bi trebalo da donese rešenje o utvrđivanju javnog interesa za eksproprijaciju na toj deonici, a zatim i da se obezbedi novac za taj posao.

- Tek nakon ispunjenja sva tri navedena uslova "Putevi Srbije" će, kao korisnik eksproprijacije, pokrenuti i sprovesti postupak zajedno sa imovinskopravnim službama u opštinama kroz koje će se graditi ta deonica - navodi se u saopštenju.

Na svim deonicama na kojima su se stekli preduslovi za pokretanje postupka eksproprijacije, "Putevi Srbije" je uspešno privode kraju, ističe se i precizira da je reč o deonicama na dva kraka "Koridora 10", južno i istočno od Niša, u ukupnoj dužini od gotovo 50 km.

U postupku eksproprijacije, koji se sprovodi po Zakonu o eksproprijaciji, ne postoji mogućnost da bilo ko ucenjuje državu nerealnim zahtevima, a država u tom postupku ne pregovara ni sa kim, naveli su "Putevi Srbije".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.