NavMenu

Vojvodina daje bespovratno 80 miliona dinara za plasteničku proizvodnju

Izvor: Agrosmart Sreda, 06.02.2019. 15:42
Komentari
Podeli
(Foto: pixinoo/shutterstock.com)
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcija i opreme za biljnu proizvodnju u zaštićenom prostoru na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini.

Cilj konkursa jeste intenzivnije korišćenje i zaštita poljoprivrednih zemljišnih resursa u Autonomnoj pokrajini Vojvodini u 2019. godini. Predmet konkursa jeste dodela bespovratnih sredstava za sufinansiranje nabavke konstrukcije za objekte zaštićenog prostora, višegodišnjih, višeslojnih folija za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folija za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreža za senčenje objekta, sistema za navodnjavanje "kap po kap", sistema za prihranu, sistema za zagrevanje, stolova za proizvodnju rasada, instrumenata za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage, saksija, kontejnera za proizvodnju rasada, oslonaca za povrće (mreža i kolja).

Za realizaciju Konkursa predviđen je ukupan iznos od 80.000.000 dinara. Bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 60% od prihvatljivih troškova investicije.

Za podnosioce prijava - fizička lica, preduzetnike i pravna lica, čije je gazdinstvo registrovano na području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, žene nosioce registrovanog poljoprivrednog gazdinstva i fizička lica i osnivače pravnog lica mlađeg od 40 godina bespovratna sredstva za podršku investicija po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu do 70% od prihvatljivih troškova investicije.

Maksimalni iznos bespovratnih sredstava za sisteme za zagrevanje jeste 1.300,00 dinara/kw i ne može biti veći od 600.000 dinara po prijavi odnosno do 660.000 dinara za posebne kategorije.
Ukupan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi može biti maksimalno 2.100.000 dinara odnosno do 2.310.000 dinara za posebne kategorije.

Minimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi iznosi 60.000 dinara, a razmatraće se samo prijave čija je vrednost prihvaljivih troškova investicije jednaka ili veća od 100.000 dinara bez PDV-a.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, priznavaće se samo investicije realizovane posle 1. januara 2019. godine.

Bespovratna sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu namenjena su za: konstrukciju za objekte zaštićenog prostora, višegodišnje, višeslojne folije za pokrivanje objekata zaštićenog prostora, folije za senčenje i sprečavanje gubitka toplote, mreže za senčenje objekta, sistem za navodnjavanje "kap po kap", sisteme za mikrokišenje, sistem za fertirigaciju, stolove za proizvodnju rasada, instrumente za merenje nivoa CO2, temperature supstrata i vazduha, kao i vlage, saksije, kontejnere za proizvodnju rasada, oslonace za povrće (mreže i kolje) i sistem za zagrevanje.

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu po konkursu, za jednu ili više tačaka u okviru konkursa.

Pravo na podsticaje mogu da ostvare lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu i pravna lica.

Konkurs je otvoren do utroška sredstava, a zaključno sa 15. martom 2019. godine.

Više detalja o tenderu pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Rebec 2024: Troškovi gradnje u Evropi rastu 20-30% godišnje, Srbija će uvoziti radnike iz Nepala i Indije

Srbija će uvoziti radnike iz Nepala i Indije, troškovi gradnje u Evropi rastu 20-30% godišnje, železnički transport je jedino održivo rešenje za budućnost, Balkan je spreman za zelenu energiju, ali mora biti u EU, da bi ona zaživela - neke su od poruka panela o logistici održanog na nedavno završenoj konferenciji o nekretninama Rebec 2024. Učesnici su govorili i o tome zašto su Crno more i Konstanca pravo mesto gde logističke

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.