NavMenu

Dejana Bačko osvojila zlato na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Turskoj

Izvor: Radio 021 Sreda, 06.02.2019. 10:10
Komentari
Podeli
Dejana Bačko (Foto: YouTube/screenshot)Dejana Bačko
Članica novosadskog Tekvondo kluba Gitros Dejana Bačko osvojila je juče zlatnu medalju na Svetskom paratekvondo prvenstvu u Antaliji u Turskoj, pošto je u finalu pobedila Ruskinju Sakinat Magomedovu. Trijumfovala je u kategoriji K41 - 49 kilograma.

Na takmičenju je učestvovalo 400 takmičara iz 69 zemalja, što pokazuje značaj postignutog rezultata, naglašava za 021.rs trener šampionke Aleksandar Andrevski.

- Posle mnogo godina trenerskog posla, danas sam ostvario san o kojem sigurno mašta svaki trener. Osećanja su prejaka i ne popuštaju me već ceo dan. Rezultat nije došao sam po sebi, već je produkt dugoročnog planiranja i u njemu je učestvovao kompletan trenerski kadar tekvondo kluba Gitros, uz podršku tekvondo asocijacije Srbije, grada Novog Sada, gradske uprave za sport i omladinu, pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i drugih. Uz našu Dejanu, želim da naglasim i uspeh ostalih članova paratekvondo reprezentacije Srbije, koji nas sve zajedno u poslednjih nekoliko godina čine jednom od najuspešnijih zemalja u svetu - naglasio je trener Dejane Bačko.

Uz nekoliko prethodnih medalja, poput prošlogodišnjeg zlata na Evropskom paratekvondo prvenstvu u Plovdivu, Dejana ovu vidi kao najznačajniju, jer je prvi put dostigla svetsko zlato.

- Izuzetno sam srećna zbog postignutog uspeha u Antaliji. Svetsko zlato je zaista veliko, što me čini izuzetno ponosnom i radosnom. Drago mi je da sam pokazala da sam broj jedan u svetu i naravno u Evropi. Želela bih da se zahvalim svom treneru i klubu Gitros, koji su verovali u mene. Ova medalja je za mog trenera, koji je sav svoj trud usmerio ka ovom cilju - izjavila je nova svetska šampionka sveta.


Svestrana umetnica koja slika nogama i ustima, jer je rođena bez ruku, Dejana Bačko je i pre tri godine bila državna prvakinja u paratekvondou i vicešampionka Evrope. Umetnica za divljenje koja slika nogama do sada je izlagala u nekoliko gradova regiona. Studentkinja je Akademije umetnosti, a,osim slikanja, bavi se vajarstvom. Do sada je naslikala preko 500 radova, a najčešće slika mrtvu prirodu, portrete i pejzaže.

Osim Dejane, reprezentativci Tekvondo asocijacije Srbije osvojili su još četiri medalje prvog takmičarskog dana: dva srebra i dve bronze. Danijela Jovanović i Marija Mičev iz Antalije se vraćaju sa vicešampionskim zvanjem. Minja Jandrić i Violeta Todorov na Svetskom prvenstvu osvojile su bronzu. Ivan Petrovski ostvario je plasman na peto mesto u formama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.