NavMenu

Nova mašina štamparije Birografika MB precizno seče etikete na željene dimenzije

Izvor: eKapija Utorak, 05.02.2019. 14:29
Komentari
Podeli
(Foto: Birografika MB)
Dobra etiketa je pola marketinškog posla, kažu oni koji se razumeju u reklamu. A da bi ovaj najvažniji element ambalaže jednog proizvoda bio kvalitetno i profesionalno odrađen, potrebne su savremene mašine za proizvodnju etiketa. Upravo takvu jednu mašinu nedavno je nabavila kompanija Birografika MB iz Subotice, naslednik čuvene štamparije Birografika iz tog grada iz 20-ih godina prošlog veka.


Rotoflex mašina za precizno sečenje etiketa (Foto: Birografika MB)Rotoflex mašina za precizno sečenje etiketa


Iz Birografike MB za eKapiju navode da su nabavkom Rotoflex doradne mašina za automatsko rezanje i premotavanje odštampanih rolni na gotove proizvode, koja omogućava precizno sečenje etiketa na tačnu dimenziju, pomerili granicu u pogledu kvaliteta etiketa i povećali mogućnost njihove iskorišćenosti od strane kupca.


(Foto: Birografika MB)
A najveći kupci Birografike MB su poznata imena kao što su beogradski proizvođač sokova Fruvita, JTI International iz Sente, pirotski Tigar Tyres, Cooper tyre & Rubber Company Serbia iz Kruševca, novosadska Neoplanta industrija mesa, VodaVoda iz Mionice, Carlsberg Srbija Čelarevo, Imlek Subotica i mnogi drugi.

Osnovna delatnost kompanije je proizvodnja štamparskog materijala, odnosno pružanje kompletne usluge flekso, digitalne i ofset štampe.

Kako objašnjavaju za naš portal, flekso štampa predstavlja najbolji izbor štampe za razne vrste pakovne i transportne ambalaže koja se aplicira iz rolne i koristi za pakovanje i/ili obeležavanje proizvoda u proizvodnji hrane i pića, kozmetičkih preparata, hemijskih i sredstava koji se koriste u građevinskoj industriji, proizvodnji guma, kao i čitavom nizu drugih proizvodnih procesa.

(Foto: Birografika MB)
- Birografika MB u svojoj ponudi ima širok spektar visoko kvalitetnih etiketa koje se štampaju u posebnoj tehnici štampe koji se naziva UV flekso štampa. UV Flekso štampa je najkvalitetnija tehnika direktnog štampanja na fleksibilne materijale kod koje se otisak UV boje sa izdignutih štampajućih elemenata direktno prenosi na materijal za štampu. Otisci su po kvalitetu najpribližniji otiscima iz duboke štampe (tzv. gravure), ali je prednost UV flekso štampe niža cena i brža izrada u odnosu na duboku štampu - navode iz kompanije.

Privredno društvo "Birografika MB" osnovano je 2006. godine kao trgovačko društvo, nakon svojinske transformacije subotičke Birografike koja je bila sinonim kvaliteta štampe na našem području.

- Zadržavanjem stručnog kadra i osavremenjivanjem tehnološke opreme uspešno smo nastavili višedecenijsko prepoznatljivo kvalitetno poslovanje Birografike - kažu u ovoj kompaniji i dodaju da su njihove prednosti mogućnost štampanja različitih tiraža u kratkom roku i zadovoljenje specifičnih potreba kupaca, što, kako kažu, najbolje pokazuju reference Birografike MB.

Proizvodni kapaciteti firme iznose 2.000.000 m2 samolepljivog materijala i 1.000 tona ambalažne folije godišnje. Trenutni obim proizvodnje pokriva 88% kapaciteta kompanije koja svoje proizvode plasira na tržište regiona - u Crnu Goru, Hrvatsku, Rumuniju i Mađarsku, a u planu je i izvoz na nova inotržišta.

Birografika MB će u 2019. godini nastaviti da investicira u opremu, pa je tako u planu nabavka nove linije za digitalnu štampu.

- Povećanjem automatizacije i smanjenjem vremena proizvodnje gotovih proizvoda, kao i njihove isporuke, dodatno ćemo uvećati svoje proizvodne kapacitete i efikasnost poslovanja - poručuju iz Birografike MB.


Branislava Petrović

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.