Izvor: eKapija | Utorak, 05.02.2019.| 13:48
Izdvojite članak Odštampajte vest

Saradnja grada sa ruskom kompanijom Yandex Taxi

(Foto: Diego Cervo/shutterstock.com)
Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je Antona Petrakova, generalnog direktora ruske kompanije Yandex Taxi, koja je nedavno ušla na tržište u Beogradu.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je jedan od velikih svetskih ride-hailing servisa, aplikacije koja povezuje vozače i one koji naručuju vožnju, došao na naše tržište.

– To pokazuje da je Beograd sve interesantniji za kompanije širom sveta i da je dobra destinacija za investiranje, kao i da naše tržište raste – istakao je Vesić, koji im je ovom prilikom poželeo dobrodošlicu na naše tržište i dodao da se nada da će i druge svetske kompanije koje se bave ovim poslom naći mesto na tržištu Beograda.

Zamenik gradonačelnika ih je upoznao sa namerama Grada Beograda, kada je u pitanju taksi prevoz, a pre svega sa novim zakonskim izmenama koje omogućavaju da se grad uspešno bori sa "divljim taksistima", koji su nelojalna konkurencija svima. Oni, kako je naveo, nisu samo nelojalna konkurencija legalnim taksistima već i varaju građane i unose nesigurnost među njih kada koriste taksi usluge.

– U poslednjih mesec dana od primene novih zakona, čije je promene inicirao Grad Beograd, do ovog trenutka oduzeto je više od 30 taksi vozila od ljudi koji su nelegalno obavljali ovu delatnost. Beograd će nastaviti sa tim i u budućnosti. Grad će u narednom periodu, zajedno sa novim vlasnikom Aerodroma Nikola Tesla, rešiti problem sa "divljim taksistima", kako se više ne bismo brukali pred turistima kojima se naplaćuju desetostruko veće cene – pojasnio je Vesić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.