Izvor: Beta | Utorak, 05.02.2019.| 15:43
Izdvojite članak Odštampajte vest

Isplata dividendi od Aerodroma Nikola Tesla neće pre marta 2019.

(Foto: saiko3p/shutterstock)
Isplata dividendi akcionarima Aerodroma Nikola Tesla u Beogradu biće moguća tek kad bude usvojen revidirani finansijski izveštaj tog preduzeća, što najranije može da se dogodi u martu, piše Politika.

Navodi se da dividende još nisu isplaćene malim akcionarima Aerodroma, iako je francuska kompanija Vinci 21. decembra 2018. tom preduzeću uplatila koncesionu naknadu od 501 mil EUR, kako bi mogla da preuzme upravljanje aerodromom.

Po usvajanju revidiranih finansijskih izveštaja biće završena isplata dividendi, u skladu sa odlukom Skupštine akcionara, svim akcionarima Aerodroma, rečeno je Politici u kabinetu premijerke Srbije Ane Brnabić.

Kako je objavljeno, 83,5% tih akcija pripada državi, a 16,5% malim akcionarima među kojima su i građani koji su dobili besplatne akcije.

Plaćanje dividende akcionarima može se odobriti odlukom o raspodeli dobiti usvojenoj na redovnoj Skupštini akcionara Aerodroma Nikola Tesla, ako su za to ispunjeni uslovi propisani zakonom i u zavisnosti od ostvarenog prihoda, piše Politika.

Navodi se da na dividendu imaju pravo akcionari na dan dividende, kao i na međudividendu na dan međudividende.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.