NavMenu

Austrijski privredni institut počeo da radi u Srbiji

Izvor: Biznis Petak, 05.06.2009. 08:36
Komentari
Podeli

Institut Austrijske privredne komore za unapređenje privrede - VIFI (WIFI) počeo je da radi i u Srbiji.

Direktor VIFI u Srbiji Branko Dragaš kazao je da će preduzećima ponuditi obrazovne programe za preduzetništvo, menadžment, prodaju, krizni menadžment i drugo.

- To je praktična nastava i prenošenje znanja - kazao je on i dodao da je u toku izbor domaćih stručnjaka koji će obučavati preduzetnike i privrednike u Srbiji.

Uslov je da oni koji se prijave imaju najmanje 10 godina iskustva u oblasti koju nameravaju da predaju. U početku će biti desetak domaćih predavača, a u narednih godinu dana stotinak.

Kako su naveli stručnjaci VIFI, oko 70% programa i kurseva tog instituta je po meri i potrebama pojedinačnih preduzeća, a ostalo su opšti kursevi.

Branko Dragaš je kazao da on poseduje 40% kapitala tog preduzeća u Srbiji, dok je 60% u vlasništvu austrijskog instituta VIFI.

VIFI je među najvećim evropskim institutima za obrazovanje tokom čitavog života i nudi programe obuke i za unapređenje poslovanja u svim oblastima privrede. Pored Austrije, postoje centri za obuku i u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, a sada i u Srbiji.

Tagovi:
Branko Dragaš
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.