Izvor: eKapija | Ponedeljak, 04.02.2019.| 15:50
Izdvojite članak Odštampajte vest

Firme iz Srbije na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća u Berlinu

(Foto: Twin Design/shutterstock.com)
Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku programa Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizuju nastup deset domaćih kompanija na međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća Fruit Logistica, koji će se održati u Berlinu od 6. do 8. februara 2019. godine.

U okviru nacionalnog štanda Srbije predstaviće se deset kompanija Select fruit iz Subotice, PIK Južni Banat iz Bele Crkve,Forest food iz Kruševca, PDM Agro fruit iz Pudaraca, Ćirić Agro MĐŽ iz Titela, Agro Trust iz Pećinaca, kao i firme sa sedištem u Beogradu: Ekofungi, D.V.A Sagal agrar, Hladnjače Brestovik i Pureberry.

Na sajmu Fruit Logistica 2019, srpski proizvođači predstaviće svoje proizvode na nacionalnom štandu Srbije površine 112 m2, u hali B City Cube.

PKS i RAS, uz podršku programa USAID-a organizuju nastup domaćih kompanija, sa ciljem promocije domaće privrede, podrške izvoznicima i povezivanja sa partnerima u inostranstvu. Nastup na međunarodnom sajmu omogućava izlagačima da predstave svoje proizvode i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte.

Fruit Logistica je jedan od najvećih međunarodnih sajmova iz oblasti prehrambene industrije na svetu, koji se ove godine održava 26. put, u Berlinu. U 2018. godini na sajmu je izlagalo 3.239 kompanija i organizacija iz oko 80 zemalјa, a prisustvovalo je preko 78 hiljada posetilaca iz 130 zemalјa. Ova izložba predstavlјa skup uvoznika i izvoznika, proizvođača svežeg voća i povrća, veleprodaje i maloprodaje, transportnih i logističkih stručnjaka.

Više o sajmu Fruit Logistika na www.fruitlogistica.com

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.