Izvor: Nezavisne novine | Ponedeljak, 04.02.2019.| 10:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Vlada RS odlaže gradnju autoputa Banjaluka-Prijedor - Prioritet je od Doboja prema granici sa Srbijom

Ilustracija (Foto: Luis Viegas/Shutterstock)
Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u petak, 1. februara, u Laktašima da sa kineskim partnerima razgovara da prvi prioritet bude izgradnja autoputa od Doboja prema Bijeljini i granici sa Srbijom, dok bi drugi bila izgradnja autoputa od Banjaluke prema Prijedoru.

- Gradnju tog puta ćemo odložiti dok ne izgradimo ovaj do granice prema Srbiji, kako bismo na kraju povezali Banjaluku i Beograd - rekao je Višković novinarima posle sastanka sa načelnikom Opštine Laktaši Rankom Karapetrovićem.

On je u vezi sa putnim povezivanjem Beograda i Banjaluke, preko Bijeljine i Brčkog, podsetio da će Srbija polovinom godine početi izgradnju autoputa od Kuzmina prema Rači.

- Kompletnu izgradnju mosta na Savi finansiraće Srbija, što je velika investicija. Takođe, oni su pokazali spremnost da na neki način pomognu gradnju puta od Rače prema Bijeljini - rekao je Višković.

On je istakao da Vlada pregovara sa kineskim partnerima i ostalim zainteresovanim stranama da se krene u eksproprijaciju za izgradnju nastavka autoputa od Doboja prema Brčkom i Bijeljini.

- Ponoviću, naš osnovni strateški pravac u izgradnji autoputeva u narednom periodu jeste povezivanje Doboja i Rače, preko Vukosavlja, Brčkog i Bijeljine - naglasio je Višković i dodao da bi radovi na putu od Doboja trebalo da krenu početkom građevinske sezone.

On je rekao da su privedene kraju sve procedure u vezi sa izgradnjom mosta u Gradišci kako bi autoput do Gradiške u narednom periodu imao upotrebnu vrednost.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.