NavMenu

Počinje prva faza izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu - U toku izrada idejnog projekta za sledeću fazu radova

Izvor: Niške vesti Nedelja, 03.02.2019. 17:41
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Guilherme Cunha/Unsplash)Ilustracija
U narednih 12 meseci odvijaće se proces izgradnje prve faze stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a obaveza grada Niša je izgradnja infrastrukture koja nedostaje, saznaju Niške vesti od gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

On je dodao da je to još jedan od velikih državnih projekata čija je realizacija počela u gradu.

- Uslovi za izgradnju stanova su stekli jer je i država sa svoje strane, ali i grad Niš sa svoje, učinio sve što je bilo u našoj nadležnosti kako bi izgradnja stanova započela - kaže Bulatović.

Gadonačelnik Niša dodaje da je obaveza grada da izgradi odgovarjuću infrastrukturu.

- Izgradićemo sve ono što je vezano za vodovodnu i kanalizacionu mrežu, za toplovod, ali i ostalu infrastrukturu. Za sve to smo pripremili projekte, raspisali javne nabavke, tako da ćemo mi u svom dinamičkom planu u okviru postupaka izgradnje sve završiti na vreme i na taj način dati doprinos onome što radi država - dodaje Darko Bulatović.

Stanovi za pripadnike snage bezbednosti u Nišu nalaziće se u naselju Stevan Sinđelić.

- U ovom naselju inače i žive vojna lica. Ovde se nalaze i stanovi za ljude sa Univerziteta. Naselje će se proširiti za novih 188 stanova. Kvadrature stanova su različite , dvosobni, dvoiposobni, trosobni . Kvadratura će se kretati između 32 i 92 kvadrata. Zavisi od interesovanja i zahteva, svako će moći da obezbedi sebi stan kakav mu odgovara - objašnjava gradonačelnik Niša .

Ono što je ohrabrujuće za buduće vlasnike ovih stanova je cena po kojoj će se prodavati kvadrat. Kako je najavljeno cena kvadrata ovih stanova biće oko 500 EUR, što je, u svakom slučaju, ispod tržišne cene.

Prema rečima prvog čoveka grada, Niš je pripremio lokacije i za drugu fazu gradnje, a u toku je izrada idejnog projekta.

- Planirana je igradnja stanova iznad Pantelejske kasarne, a u tom naselju gradiće se i škola, vrtić i bulevar - kaže Bulatović.


Inače, Niš je jedan od sedam gradova u Srbiji u kojima će se graditi stanovi za pripadnike vojske, policije i BIA, a čija je cena daleko niža od tržišne. Prvi stanovi biće izgrađeni u Nišu i Vranju, a kako bi sve teklo po utvđenom planu Vlada Srbije za ovu priliku osnovala i posebna preduzeća za izgradnju stanova.

Stanovi za pripadnike snaga bezbednosti će se osim u Nišu i Vranju gradiće se i u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu i Sremskoj Mitrovici.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.