Izvor: Beta | Petak, 01.02.2019.| 17:13
Izdvojite članak Odštampajte vest

Ministar Stefanović najavio ostavku direktora Koridora Srbije Zorana Babića

Zoran Babić (Foto: mc.rs)
Ministar policije Srbije Nebojša Stefanović saopštio je u petak (1. februara 2019. godine) da će direktor "Koridora Srbije" Zoran Babić podneti ostavku zbog saobraćajne nesreće u Doljevcu za koju se sumnja da je izazavo Babićev vozač.

Stefanović je, kako je prenela televizija N1, rekao da Babić nema ličnu odgovornost jer nije upravljao motornim vozilom, ali da će ostavku podneti imajući u vidu da se "radi o vozilu Koridora". U saobraćajnoj nesreći u četvrtak (31. januara 2019. godine) poginula je jedna žena a petoro ljudi je povređeno, među kojima i Babić.

"Koridori Srbije" saopštili su povodom navoda u medijima da je automobil, u kojem se u trenutku nezgode nalazio direktor Koridora, u vlasništvu bugarske firme "Trejs" (Trace Group) , "da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu".

Ta bugarska firma je, kako se navodi, jedan od izvođača radova na Кoridoru 10.

- Izvođači radova su po ugovorenoj obavezi, dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora i inženjera, kao i nadzornog organa, a u cilju realizacije projekta - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da predstavnici investitora i inženjera ovu opremu i vozila koriste tokom cele realizacije projekta, a oni potom postaju vlasništvo investitora tek po završetku svih radova i okončanju ugovora.

Koridori Srbije demantovali su da je automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi imao rotaciona svetla i blinkere, navodeći da nijedan automobil koji je na raspolaganju "Koridorima Srbije" i koje ta kompanija koristi ne poseduje rotaciona svetla i blinkere.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.