NavMenu

Vode Vojvodine nastavljaju investicije i u 2019. godini - U planu završetak Regionalnog sistema Mali Iđoš i sanacija leve obale Save

Izvor: eKapija Petak, 01.02.2019. 14:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: AJCespedes/shutterstock.com)Ilustracija
JVP Vode Vojvodine i u 2019. godini nastavlja sa značajnim investicionim ulaganjima u sisteme za navodnjavanje, kao i u objekte za zaštitu od voda i objekte na Hidrosistemu DTD.

Kako navode iz ovog preduzeća, kada vremenski uslovi dopuste biće započeti radovi na konačnoj fazi izgradnje Regionalnog sistema Mali Iđoš, vredni 3.621.021 EUR. Ovo je ujedno i projekat kojim je proširena prva faza izgradnje sistema za navodnjavanje iz Abu Dabi fonda u Vojvodini. Predviđeno je da u 2019. godini u Vojvodini počnu radovi na drugoj fazi - novih 12 projekata koji će se finansirati iz Abu Dabi fonda, ukupne vrednosti 21.497.578 EUR. Kada bude završena druga faza, biće moguće navodnjavanje na dodatnih 39.378 hektara zemljišta u Vojvodini.

- U ovoj godini očekuju nas radovi na završnoj fazi sanacije leve obale reke Save u zoni značajnog arheološkog nalazišta Gomolava kod Hrtkovaca. Tokom 2017. i 2018. godine završeni su radovi na tri deonice, a vrednost do sada sprovedenih radova iznosi 440 miliona dinara - objašnjavaju iz Voda Vojvodine.

Za 2019. godinu planirane su investicije u vodne sisteme i objekte iz Budžetskog fonda za vode u iznosu od 164,6 miliona dinara. Među ovim investicijama najznačajnije su uređenje i rešavanje problematike lateralnog kanala u Kuli, koji je i recipijent otpadnih voda, i izgradnja crpne stanice Sivac radi odvođenja atmosferskih voda.


- U ovoj godini očekuje se i početak radova na kompletnoj rekonstrukciji dva hidročvora na Hidrosistemu DTD – u Kleku i Srpskom Itebeju, kao i izmuljenje okretnice i izgradnja pristana za brodove u Zrenjaninu u okviru projekta "Revitalizacija navigacione infrastrukture na Begeju". Ovaj strateški projekat finansira se iz Interreg – IPA Programa prekogranične saradnje Srbije sa Rumunijom, a ukupna vrednost celog projekta iznosi 13,85 mil EUR.

JVP Vode Vojvodine na ovaj način nastavlja da ulaže u vodoprivredni sistem, kako bi se unapredili vodni resursi Vojvodine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

Poljska grupacija Żabka planira da uđe na više tržišta Jugoistočne Evrope. Kompanija iz Poljske nedavno je registrovala internet domen za Srbiju, dok je istovremeno u Rumuniji akvizicijom preuzela kompaniju za distribuciju hrane. Pored akvizicije, registrovana je i posebna kompanija za razvoj maloprodajne mreže, saznaje portal Retail Serbia. Na upit ovog portala kako gledaju na srpsko tržište imajući u vidu da su nedavno kupili domen

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.