NavMenu

Polimer komerc priprema saradnju sa kompanijama iz Dubaija - Plastičnom ambalažom iz Barica kod Plandišta snabdevaju Srbiju i region

Izvor: RTV Petak, 01.02.2019. 09:06
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: WAYHOME studio/shutterstock.com)Ilustracija
Polimer komerc iz Barica, kod Plandišta, proizvodi plastičnu ambalažu za prehrambenu industriju, kojom snabdeva najveće kompanije u zemlji i regionu, a 30% proizvodnje odlazi u izvoz. Krajem prošle godine od Privredne komore Srbije - Regionalne privredne komore Pančevo, preduzeće je dobilo Nagradu za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2018.

Milan Rosić je, nakon decenija rada u sličnim kompanijama, 2006. godine osnovao malo porodično preduzeće. Danas proizvode više od 50 različitih oblika PS, PET i PVC posudica i poklopaca, za konditorsku, mlekarsku i industriju sladoleda, a nestvarno deluje podatak da, recimo poklopce za "kafu za poneti", ili neke vrste sladoleda, u našoj zemlji ne proizvodi niko sem njih.

- Trideset i dve godine sam u ovom poslu, i znao sam šta može da prođe, a šta ne. Pokušavaju neki da nas kopiraju, ali i dalje neke stvari radimo samo mi. Ove godine treba da uradimo oko 100 miliona poklopaca - navodi Rosić.

Od malog kućnog pogona preduzeće je stiglo do proizvodne hale od 2.000 m2. Danas ima 18 zaposlenih, koji rade u tri smene.

Preduzeće poseduje neophodne sertifikate bezbednosti i kvaliteta, a vodi se posebna briga o uslovima rada i kvalitetu mašina i opreme, kao i zaštiti životne sredine.

- Radimo čak i za naše proizvode kalkulaciju emisije CO2 po gramu proizvoda, jer to može biti dodatna analiza koja njima koristi, i idemo dalje. Nadam se da će se naš trenutni trend rasta nastaviti i u narednim godinama - kaže Milanov sin i zamenik, Stevan Rosić.

Preduzeće je za svoje poslovanje već dobilo brojna priznanja, a poslednje u nizu stiglo je krajem prošle godine, od PKS - RPK Pančevo, kada je Polimer commerc nagrađen za poseban doprinos razvoju privrede regiona za 2018.

Proizvodi iz hale u Baricama osim srpskog snabdevaju i tržišta Hrvatske, Makedonije, Rumunije, Bugarske i Austriije, a određena količina već je otišla je i u Nemačku. Priprema se i saradnja sa kompanijama u Dubaiju, a pošto je započeta proizvodnja ambalaže za kozmetičku industriju, deo proizvoda naći će se i u Americi i Vijetnamu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.